"Un punctişor pe harta Chinei" - Streinu-Cercel, luat în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Sector 1

Adrian Cercel Streinu
Adrian Cercel Streinu (Epoch Times România)
Ana Ion
27.02.2024

Senatorul Adrian Streinu-Cercel, fost manager al Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, este luat în calcul de PSD pentru candidatura la Primăria Sector 1, relatează G4Media, citând surse din partid.

Pentru candidatura la Primăria Sectorului 2, sunt luaţi în calcul fostul viceprimar al sectorului, Dan Cristian Popescu, în prezent deputat, şi prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, au precizat sursele citate.

Adrian Streinu-Cercel, manager timp de 20 de ani la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş”, este cel care la debutul pandemiei de coronavirus a minimalizat pericolul, declarând în 27 ianuarie că „focarul este un punctişor pe harta Chinei. Riscul ca virusul să ajungă în România este substanţial redus”.

După trei luni, Streinu-Cercel a propus izolarea totală a persoanelor peste 65 de ani. După ce a fost dur criticat în spaţiul public, el a fost demis de la şefia Comisiei de management clinic şi epidemiologic al COVID 19 din Ministerul Sănătăţii.

Cercel a fost subiectul unor investigaţii de presă, precum cea realizată de Rise Project în 2018, care arăta că fundaţia privată a lui Streinu-Cercel a primit de la primii şapte producători mondiali de medicamente un milion de euro doar într-un an. Jumătate au fost retraşi cash, în tranşe rotunde, uneori chiar la bancomatul din curtea spitalului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor