Un ieşean a aflat că deţine un tablou de Rembrandt, de şapte milioane de euro

(photos.com)

Un avocat din Iaşi este de doi ani proprietarul unui tablou al renumitului pictor olandez Rembrandt. Acesta l-a cumpărat de la un cetăţean iranian stabilit în România, dar abia recent a descoperit că are în posesie o adevărată comoară.

Proprietarul tabloului pictat de Rembrandt van Rijn este avocat şi un colecţionar pasionat şi îşi ţinea pictura la o bancă.

L-a achiziţionat pentru suma de 100.000 de euro într-un moment în care fostul proprietar avea nevoie urgentă de bani, iar acum, după ce a descoperit cine este autorul, valoarea acestuia s-a ridicat la 7.000.000 de euro.

Pictura, care reprezintă un portret al unei baroane, datează din secolul al XVII-lea, susţin experţii, după ce au făcut analize comparative cu celelalte picturi ale lui Rembrandt.

Nasul, ochii şi pomeţii sunt reprezentative pentru pictorul olandez. Vechimea a fost stabilită prin extragerea unui microfil pentru analiză.

Specialiştii au stabilit fără dubii că este un tablou autentic, o pictură realizată de Rembrandt van Rijn.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură