Un fost oficial al politiei rusesti arestat in cazul uciderii Annei Politkovskaia

Epoch Times România
25.08.2011

Un ziar rus a raportat ca organizatorul suspectat de uciderea din 2006 a proeminentei jurnaliste ruse Anna Politkovskaia a fost arestat.

Editorii Annei Politkovskaya de la Novaia Gazeta au anuntat arestarea fostului locotenent-colonel de politie din Moscova, Dmitri Pavlyuchenkov. Ziarul a raportat ca ofiterul de politie a fost intervievat anterior in legatura cu un proces din 2009 referitor la moartea reporterei.

Novaia Gazeta a spus ca Pavlyuchenkov este suspectat de organizarea asasinarii jurnalistului si de procurarea unui pistol si unui amortizor.

Atacatorul a fost arestat in luna mai, dupa ce Europa a presat ani de ile regimul lui Putin pentru a rezolva cazul.

Politia inca investigheza cine ar fi putut contracta asasinarea jurnalistului.

Politkovskaia a fost o jurnalista binecunoscuta si adesea critica la adresa Kremlinului si a politicilor lui Vladimir Putin in Cecenia. Ea a fost impuscata in liftul blocului ei, in octombrie 2006.

Anna Politkovskaya este de asemenea cunoscuta pentru critica deschisa impotriva abuzurilor armatei ruse, traditional musamaliate de guvernul rus.

Imediat dupa asasinarea jurnalistei, Vladimir Putin, aflat intr-un turneu in Europa, a avut proasta inspiratie sa calomnieze victima intr-o declaratie publica, lucru care a declansat demonstratii de amploare din partea intelectualilor europeni in numeroase tari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor