Un elev a fost sechestrat în baia şcolii de mai mulţi colegi, care l-au percheziţionat şi ameninţat cu bătaia

(photos.com)
Ana Ion
09.10.2024

Un elev al unei şcoli din Sibiu a fost victima unui act de bullying în incinta unităţii de învăţământ. Trei colegi l-au închis în baie şi l-au percheziţionat, ameninţându-l că îl vor agresa fizic. Incidentul a fost descoperit de conducerea şcolii, care a intervenit imediat. Cazul a fost raportat autorităţilor, urmând să fie luate măsurile care se impun, relatează OradeSibiu.ro.

Poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi ameninţare, în urma incidentului care s-a produs la Şcoala „Nicolae Iorga”.

„În fapt, la data de 7 octombrie, în jurul orei 19:00, directorul adjunct al unei unităţi de învăţământ din municipiul Sibiu a sesizat Secţia de Poliţie Urbană Sibiu cu privire la un incident ce s-a întâmplat în şcoală, în aceeaşi zi, relatând faptul că, în jurul orei 12:50, în pauza dintre cursuri, un elev de 11 ani ar fi fost ţinut împotriva voinţei sale de către alţi 3 elevi ai şcolii, în vârstă de 12 şi 13 ani, în baia unităţii de învăţământ, în scopul obţinerii de bunuri alimentare de la acesta. Totodată, grupul de trei copii i-ar fi solicitat să facă exerciţii fizice şi l-ar fi filmat. Precizăm faptul că minorul în cauză nu a fost agresat fizic şi nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit IPJ Sibiu, până la această dată, părinţii minorului nu au formulat o plângere, însă având în vedere gravitatea acestor fapte, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi ameninţare.

Băiatul agresat este un elev în clasa a V-a iar cei care l-au închis în baia unităţii de învăţământ sunt trei copii din clasa a VII-a. Potrivit mamei băiatului, acesta a fost sechestrat şi umilit în toaletă, întreagă scenă fiind filmată. Totul s-a petrecut luni, în timpul orelor de curs.

„A fost ţinut în baie, l-au sechestrat. Unul ţinea uşa să nu poată ieşi, unul filma, iar altul îl împingea. L-au percheziţionat, l-au tras de tricou, i-au vorbit urât, apoi l-au ameninţat că îl bagă cu capul în toaletă dacă spune cuiva ce s-a întâmplat. L-au pus să facă 10 flotări ca să îi dea drumul, că întârzia la oră”, a povestit îngrozită mama băiatului.

Băiatul a venit plângând acasă în urma acestui episod, fiind traumatizat din cauza celor întâmplate. „Când m-a văzut a început să plângă, era speriat. Azi-noapte, săracul, vorbea în somn. A fost terorizat, nu este în regulă ce s-a întâmplat”, a mai relatat mama elevului agresat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor