Un elefant a călcat în picioare un braconier într-o rezervaţie din Zimbabwe

Elefanţi trecând râul Ewaso Nyiro într-un parc naţional din Kenya.
Elefanţi trecând râul Ewaso Nyiro într-un parc naţional din Kenya. (CARL DE SOUZA / AFP / Getty Images)

Un elefant a călcat în picioare un braconier: Un braconier a fost călcat mortal în picioare de un elefant în Zimbabwe, potrivit rapoartelor.

Bărbatul a fost identificat ca Solomon Manjoro, cunoscut şi sub numele de Tshuma de Gokwe, după ce a fost găsit de paznicii rezervaţiei Charara, a raportat ziarul de stat Sunday Mail.

"Braconierul a fost recent călcat mortal în picioare de un elefant, când acesta nu a reuşit să omoare animalul în timpul unei expediţii de vânătoare," a scris Mail.

Colegul său în vârstă de 29 de ani, Noluck Tafuruka, a fost arestat pentru deţinerea de arme de foc.

S-a raportat că cei doi ar fi mers la Charara pentru a face braconaj cu elefanţi în aprilie, când Manjoro a fost ucis. Se estimează că aproximativ 25.000 de elefanţi sunt omorâţi în Africa în fiecare an.

În urmă cu două luni, braconierii au ucis în Camerun cel puţin 28 de elefanţi pe cale de dispariţie într-o perioadă de câteva săptămâni. Reuters a raportat că populaţia de elefanţi din pădurile africane a scăzut cu 62 la sută în ultimul deceniu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură