Un doctor redă vederea unei păsări pe cale de dispariţie

Un medic veterinar a devenit erou, după ce a redat vederea unei păsări pe cale de dispariţie, Amazona Oratrix Magna. Operaţia a fost înregistrată într-un clip video şi lansată pe reţelele sociale.
Amazona Oratrix Magna
Amazona Oratrix Magna (Foto: captură Facebook)

Această poveste incredibilă a început atunci când medicul veterinar Juan Sanchez de Leon din Madrid, Spania, se afla în cabinetul său medical. Dintr-o dată, în cabinet i-a aterizat o pasăre dintr-o specie pe cale de dispariţie: Amazona Oratrix Magna. Pasărea era bolnavă, avea ambele pleoape deformate, fiind dificil pentru ea să vadă.

Este admirabil cât de bine s-a orientat această pasăre, s-a aflat la momentul potrivit în locul potrivit, deoarece avea nevoie urgent să i se facă intervenţia medicală, altfel ar fi murit. Constatând starea păsării, medicul a dus-o imediat la urgenţe pentru o intervenţie chirurgicală.

Amazona Oratrix Magna este o pasăre originară din Caraibe şi Mexic şi măsoară aproximativ 35 cm. Penajul său este predominant verde şi galben. Curbura aripii este roşie, ciocul de culoare roz şi irisul galben.

Amazona Oratrix
Amazona Oratrix (Wikipedia.org)

„A venit la consulat un Amazona care ar trebui să aibă aproximativ zece, şi prezintă o deformare la pleoape, atât la pleoapa de sus cât şi la cea de jos [...]“, explică medicul în clipul video postat pe Facebook.

Veterinarul a explicat că a fost nevoit să facă incizii pe pleoape pentru a le ridica. După câteva ore, a declarat că intervenţia a fost un succes. Procedura chirurgicală a fost înregistrată video şi ulterior postată pe profilul său de Facebook.

Această operaţiune a provocat un mare impact printre internauţi, care şi-au exprimat mulţumirile şi recunoştinţa pentru salvarea vieţii acestei păsări preţioase. În câteva ore, clipul video a devenit viral, cu peste 3 milioane de vizionări, aproximativ 20 de mii de reacţii şi sute de comentarii.

Clipul video poate fi vizionat aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură