Un cunoscut afacerist aflat în arest la domiciliu s-a spânzurat. DNA era pe urmele lui

(jurnaldinromania.ro)

Omul de afaceri Doru Dumitru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat luni seară. Medicul, cercetat de DNA în două dosare pentru dare de mită, se afla în arest la domiciliu, relatează, newsbv.ro.

Potrivit sursei citate, procurorii DNA au anchetat achiziţiile de echipament medical realizate în spitalele Covid din Odorheiul Secuiesc şi Braşov. Cercetările au fost la un pas de a fi zădărnicite chiar de şeful Biroului de Operaţiuni Speciale din Braşov – structură care se ocupă cu interceptarea, filajul, plantarea de microfoane ambientale şi alte asemenea tehnici de spionaj.

Ofiţerul Emanoil Mirică vindea celor vizaţi de procurori informaţii extrase chiar din dosarele anchetatorilor după ce acestea ajungeau pe biroul său. Practic, la fiecare întâlnire, Mirică îi făcea lui Bertea o adevărată informare cu privire la mersul anchetei, iar în septembrie i-a comunicat ce activităţi a întreprins în dosar, asigurându-l că “acestea s-au rezumat doar la supravegherea unora dintre persoanele cercetate, printre care Kadas Iluna Marius Andrei” (n.red. – fost consilier judeţean şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Braşov).

Legătura lui Bertea cu acest mega-dosar de corupţie este aceea că firma sa – Chantal Sante – “a furnizat Spitalului de Boli Infecţioase Braşov un robot de purificare a aerului, pe preţ supraevaluat, exagerat, achiziţionat la un preţ decent de la societatea Lianmed. Numai că robotul de purificare a aerului – “dezinfecţia cu ultraviolete a mediului” – nu a fost folosit în spital, deoarece nu corespundea datelor tehnice ale instituţiei medicale, iar achiziţia controversată a intrat în atenţia procurorilor DNA.

Articolul integral aici.