Un copil a fost rănit de un urs pe care a încercat să-l hrănească din maşină la barajul Vidraru

Urs (Wikipedia.org)
Ana Ion
26.05.2024

Un băiat de opt ani a fost rănit, sâmbătă, în timp ce încerca să hrănească un urs pe care familia sa l-a văzut pe marginea unui drum, în zona barajului Vidraru. Copilul a fost zgâriat de animal la una dintre mâini, relatează Spotmedia.

Incidentul a avut în comuna argeşeană Albeşti, în zona barajului Vidraru. Familia copilului circula într-un autoturism şi a oprit pe marginea drumului, după ce a observat un urs. Băiatul a încercat să hrănească animalul, din maşină, moment în care ursul l-a zgâriat.

Părinţii copilului au plecat mai departe, iar pe drum, în zona localităţi Valea Iaşiului, s-au întâlnit cu o ambulanţă căreia i-au făcut semnal, tot atunci aceştia sunând la 112.

Un echipaj medical a intervenit, a monitorizat copilul şi i-a acordat primul ajutor, el nefiind dus la spital pentru că părinţii au susţinut că vor merge cu el la un spital din Capitală.

Este al doilea astfel de incident produs în judeţul Argeş. În urmă cu o lună, o turistă britanică a fost rănită după ce a fost atacată de un urs în timp ce se afla în zona barajului Vidraru.

Ursul a atacat-o pe femeia în vârstă de 72 de ani în momentul în care aceasta a vrut să îl fotografieze.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor