Un camion intră într-o mulţime de oameni în Stockholm. Trei morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin trei persoane au fost ucise vineri după ce un camion a pătruns într-o mulţime de oameni pe o stradă comercială din centrul capitalei suedeze Stockholm.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017. (Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

UPDATE: Poliţia suedeză a declarat că nu au fost făcute încă arestări, după ce rapoarte anterioare au susţinut că a avut loc cel puţin o arestare.

Nimeni nu şi-a asumat încă răspunderea pentru atac.

Poliţia suedeză a anunţat că urmăreşte câteva indicii în investigaţia lor asupra atacului.

Mai mult, poliţia a publicat imaginea unui bărbat îmbrăcat cu un hanorac gri cu glugă, susţinând că este pe urmele sale. Poliţia nu a exclus posibilitatea ca şi alţi atacatori să fie implicaţi.

* * *

Conform datelor obţinute până acum, cel puţin trei persoane au fost ucise de un camion care a pătruns într-o mulţime în capitala suedeză. Camionul a lovit mai multe persoane şi s-a izbit într-un magazin în apropierea străzii Drottningatan, într-o zonă comercială importantă. Pe moment nu se ştie numărul exact al persoanelor rănite

Poliţia locală s-a deplasat în zonă, pentru a face investigaţii.

Postul de televiziune suedez SVT a susţinut că au fost trase focuri de armă la faţa locului şi că oamenii fug din zonă.

Unul dintre martori, Anna, a declarat publicaţiei locale Aftonbladet că a văzut mai multe sute de persoane fugind pentru a-şi salva viaţa. “La fel am făcut şi eu”, a precizat aceasta.

Alţi martori aparent au auzit ţipete la faţa locului.

Potrivit Reuters, postul public de radio al Suediei a anunţat că ar fi murit trei persoane în incident.

Ştire în curs de actualizare

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe