Un camion intră într-o mulţime de oameni în Stockholm. Trei morţi şi mai mulţi răniţi

Cel puţin trei persoane au fost ucise vineri după ce un camion a pătruns într-o mulţime de oameni pe o stradă comercială din centrul capitalei suedeze Stockholm.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017.
Ofiţeri de poliţie în apropierea locului în care un camion a intrat într-o mulţime de oameni în centrul capitalei suedeze Stockholm, 7 aprilie 2017. (Jonathan Nackstrand/AFP/Getty Images)

UPDATE: Poliţia suedeză a declarat că nu au fost făcute încă arestări, după ce rapoarte anterioare au susţinut că a avut loc cel puţin o arestare.

Nimeni nu şi-a asumat încă răspunderea pentru atac.

Poliţia suedeză a anunţat că urmăreşte câteva indicii în investigaţia lor asupra atacului.

Mai mult, poliţia a publicat imaginea unui bărbat îmbrăcat cu un hanorac gri cu glugă, susţinând că este pe urmele sale. Poliţia nu a exclus posibilitatea ca şi alţi atacatori să fie implicaţi.

* * *

Conform datelor obţinute până acum, cel puţin trei persoane au fost ucise de un camion care a pătruns într-o mulţime în capitala suedeză. Camionul a lovit mai multe persoane şi s-a izbit într-un magazin în apropierea străzii Drottningatan, într-o zonă comercială importantă. Pe moment nu se ştie numărul exact al persoanelor rănite

Poliţia locală s-a deplasat în zonă, pentru a face investigaţii.

Postul de televiziune suedez SVT a susţinut că au fost trase focuri de armă la faţa locului şi că oamenii fug din zonă.

Unul dintre martori, Anna, a declarat publicaţiei locale Aftonbladet că a văzut mai multe sute de persoane fugind pentru a-şi salva viaţa. “La fel am făcut şi eu”, a precizat aceasta.

Alţi martori aparent au auzit ţipete la faţa locului.

Potrivit Reuters, postul public de radio al Suediei a anunţat că ar fi murit trei persoane în incident.

Ştire în curs de actualizare