Un alt convoi "umanitar" rusesc soseşte în Doneţk


Rebeli proruşi la intrarea în Doneţk, 30 noiembrie 2014.
Rebeli proruşi la intrarea în Doneţk, 30 noiembrie 2014. (Captură Foto)

Un convoi rusesc format din 12 camioane încărcate cu ceea ce Rusia susţine că ar fi ajutoare umanitare şi alte 30 de camioane militare fără plăcuţe de înmatriculare a sosit în oraşul Doneţk ocupat de rebeli în 30 noiembrie.

Oleg Voronov, vicedirectorul Centrului pentru Administrare a Crizelor din Rusia, a declarat că Doneţk va primi 800 de tone de bunuri, în timp ce alte 400 de tone vor fi livrate în Lugansk.

Acesta este cel de-al 8-lea convoi "umanitar" rusesc care a sosit în Ucraina şi care încalcă regulile privind trecerea graniţelor dintre cele două ţări.

Nici observatorii internaţionali şi nici activiştii Crucii Roşii nu au voie să verifice încărcătura camioanelor “umanitare.”

Consiliul de Stat pentru Securitate şi Apărare al Ucrainei consideră că aceste convoaie aduc soldaţi şi arme pentru rebelii separatişti proruşi din estul Ucrainei care se luptă cu forţele guvernamentale ucrainene de câteva luni.

Totuşi, Kremlinul neagă acuzaţiile că ar ajuta separatiştii din estul Ucrainei, în ciuda dovezilor pe care Kievul şi aliaţii săi susţin că le au pentru a dovedi acest lucru.

Datorită implicării în acest conflict, Rusia a fost penalizată de către SUA şi Uniunea Europeană prin sancţiuni economice care au lovit puternic economia rusă – de altfel afectată şi de preţurile tot mai mici la petrol şi o rublă aflată în depreciere faţă de dolar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe