UKIP cere ca cetăţenii UE şomeri şi fără adăpost să fie deportaţi după Brexit

Un purtător de cuvânt al partidului UKIP a declarat că guvernul britanic ar trebui să fie capabil, după ce Marea Britanie va părăsi UE, să deporteze cetăţenii UE care nu lucrează sau care nu plătesc taxe.
Persoane fără adăpost în Londra, Marea Britanie.
Persoane fără adăpost în Londra, Marea Britanie. (Captură Foto)

Într-o mişcare evidentă de abandonare a unei politici care garantează tuturor cetăţenilor UE că au dreptul de a rămâne în Marea Britanie după Brexit, o chestiune larg acceptată chiar şi în rândul susţinătorilor cei mai fervenţi ai Brexitului, Gerard Batten a precizat că ar trebui introduse noi controale stricte.

El a sugerat că persoanele care nu lucrează sau nu au un adăpost ar trebui trimise înapoi în ţările lor de origine.

„Ceea ce ar trebui să facă guvernul britanic este să scrie celorlalţi 27 de membri UE şi să le spună că noi vom garanta drepturile cetăţenilor voştri dacă veţi garanta şi voi drepturile cetăţenilor noştri”, a precizat el, fiind citat de ziarul The Guardian.

„Aşadar, de exemplu, în Polonia avem aproximativ 30.000 de cetăţeni şi ei au aici aproximativ 900.000. Aşadar, de ce nu ar face acest lucru?

„Dar eu cred că acesta este modul în care guvernul ar trebui să abordeze lucrurile cu fiecare ţară în parte, pentru a proteja drepturile cetăţenilor noştri astfel încât şi noi la rândul nostru să protejăm drepturile [cetăţenilor] lor”.

Dar el a mai adăugat: „Trebuie de asemenea să avem dreptul de a nu păstra oameni care, de exemplu, nu lucrează, nu plătesc niciodată taxe sau care sunt cerşetori sau criminali”.