UEFA condiţionează intrarea pe stadion la meciurile din Euro 2020. Cîţu: "Doar persoane vaccinate. Sunt de acord!"

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Facebook / florinVcitu)

Premierul Florin Cîţu a declarat, la Constanţa, că, potrivit unei propuneri făcute de UEFA, doar persoanele vaccinate anti-Covid vor putea participa la meciurile din cadrul Euro 2020 pe care România le va găzdui pe Arena Naţională în această vară.

“Aceasta a fost propunerea pe care am primit-o de la UEFA pentru spectatorii care vor fi în stadion: să fie doar persoane vaccinate. Aceasta a fost soluţia pe care ne-a trimis-o UEFA”, a precizat premierul, menţionând totodată că este de acord cu propunerea făcută.

Reamintim că, miercuri, premierul Florin Cîţu a reiterat că singura soluţie pentru a scăpa de pandemie este vaccinarea, adăugând că, aşa cum alte ţări, precum Germania, consideră că este în regulă să acorde beneficii celor vaccinaţi, şi în România ar trebui să se facă acelaşi lucru. În plus, Cîţu a atenţionat că refuzul vaccinării va atrage după sine menţinerea restricţiilor în vigoare.

“Vineri o să fie Comitetul interministerial. Acestea sunt propuneri, pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, Ministerul Afacerilor Interne. Toţi miniştrii vor fi acolo. Ministerul Justiţiei. Vom vedea care vor fi de fapt soluţiile. Eu am spus cum aş vedea eu lucrurile şi acestea sunt propunerile. Până la urmă, există un mod de a motiva populaţia, fiecare ţară are propriul mod de a motiva populaţia. Am văzut şi Germania că foloseşte acest model.

Dacă Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim şi noi ok. Până la urmă, este singura soluţie pentru a scăpa de pandemie. Vaccinarea. Şi faptul că lumea se vaccinează, din punctul meu de vedere este normal să poţi să beneficiezi, şi o parte dintre restricţii să fie ridicate pentru cei care se vaccinează”, a afirmat premierul, întrebat dacă nu se poate vorbi de discriminare în cazul în care vor exista restaurante şi hoteluri deschise la o capacitate de 100% dar numai pentru persoane vaccinate.