UE lansează două anchete anti-monopol împotriva companiei Apple

(Getty Images)

Săptămâna trecută, Wall Street Journal a raportat că Uniunea Europeană intenţionează să depună acuzaţii antimonopol împotriva companiei Amazon, din cauza modului în care tratează vânzători terţi.

Astăzi, UE a intensificat lupta împotriva giganţilor hi-tech, lansând investigaţii antitrust împotriva magazinului de aplicaţii mobile al Apple şi a platformei de plată Apple Pay.

Potrivit LA Times, Apple a fost acuzată că nu a permis dezvoltatorilor să notifice utilizatorii de iPhone şi iPad despre modul în care pot face achiziţii în afara aplicaţiilor, anchetă care urmează reclamaţiilor privitoare la platforma de muzică streaming Spotify şi la un distribuitor de cărţi în format electronic.

Cea de-a doua anchetă a UE se concentrează asupra afirmaţiilor potrivit cărora Apple a restricţionat accesul la Apple Pay, stabilind condiţii privind modul în care comercianţii pot utiliza serviciul pe aplicaţii şi site-uri web şi restricţionând capacitatea unor dezvoltatori de a oferi funcţia Apple „tap and go” pe iPhone.

"Este important ca prin măsurile luate, Apple să nu refuze consumatorilor beneficiile noilor tehnologii de plată", a adăugat ea, menţionând că volumul crescut al plăţilor mobile a apărut pe fondul pandemiei virusului Wuhan, deoarece oamenii migrează către plăţi fără numerar în magazine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe