Ucrainean povesteşte cum a fost torturat şi îngropat de viu de ruşi. A scăpat din propriul mormânt

Nikolai
Nikolai (24tv.ua)
Loredana Diacu
13.05.2022

În regiunea Cernihiv, un bărbat a fost îngropat de viu de către ocupanţii ruşi. Nikolai Kulicenko a scăpat la propriu din mormântul în care el şi fraţii săi au fost aruncaţi, după ce au fost împuşcaţi.

Nikolai şi cei doi fraţi ai săi au fost capturaţi de invadatorii ruşi în regiunea Cernihiv. Au fost interogaţi şi apoi împuşcaţi. Nikolai Kulicenko este singurul dintre fraţi care a reuşit să supravieţuiască şi să scape, relatează presa ucraineană.

Ruşii au venit în casa fraţilor Kulicenko pe 18 martie, când satul din regiunea Cernihiv, unde locuiau, era ocupat. Ruşii au percheziţionat casa şi au găsit uniforma forţelor armate ucrainene care aparţinea fratelui mai mic Evgheni şi medaliile militare ale bunicului său. Potrivit lui Nikolai, acesta este motivul pentru care ruşii i-au torturat, interogat şi, în cele din urmă, i-au împuşcat pe toţi trei.

Nikolai a spus că fratele său Evgheni a fost scos afară, pus în genunchi, iar ruşii au început să-l bată cu o bâtă găsită prin casă. Ulterior, cei trei fraţi au fost legaţi la ochi, aruncaţi în vehiculul militar al ocupanţilor şi duşi în afara satului.

Kulicenko şi-a dat seama că ruşii i-au dus în satul Vişhneve, pe teritoriul unei fabrici de cherestea. El şi fraţii săi au stat acolo timp de trei zile, fiind interogaţi şi bătuţi. Mai târziu, ruşii au decis să îi ducă să îi împuşte.

Nikolai a povestit că ruşii au săpat un mormânt pentru el şi fraţii săi. Apoi le-au legat mâinile, picioarele şi ochii, pentru a nu putea fugi. Mai întâi au fost împuşcaţi în cap fraţii săi şi apoi aruncaţi în mormânt. Ocupanţii au acoperit cadavrele cu pământ şi au plecat.

"Şi iată-mă în mormânt, alături de fratele mai mare şi, puţin mai departe, de cel mai mic. El a fost primul împuşcat. L-au aruncat în groapă, apoi l-au împuşcat pe Dima. Apoi m-au împuşcat pe mine şi m-au împins cu piciorul. Am căzut peste fratele mai în vârstă", a povestit Nikolai teribila întâmplare.

Cumva, bărbatul a reuşit să supravieţuiască şi să iasă din mormânt. Nikolai a supravieţuit pentru că glonţul inamicului i-a trecut prin obraz şi nu i-a afectat creierul.

Nikolai a reuşit să ajungă în cel mai apropiat sat şi să treacă de un punct de control rusesc. Acolo a fost adăpostit de o localnică, Valentina Petrovna.

"Era plin tot de pământ. L-am invitat în casă să se spele şi să ia micul dejun. L-am ajutat să se înzdrăvenească puţin pentru a putea pleca mai departe, şi a plecat. Întotdeauna ne îmbrăţişăm când ne întâlnim. A devenit ca un membru al familiei",
a spus femeia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor