Twitter suspendă conturile generalului Michael Flynn şi al avocatei Sidney Powell. Alte platforme conservatoare rămân de asemenea fără conturi

Platformele închid conturi care distribuie "conţinut QAnon" - orice ar fi asta.
Matrix
 
Matrix  

Twitter a suspendat conturile fostului consilier pentru securitate naţională, gen (r) Michael Flynn şi al avocatei Sidney Powell.

Ambele conturi afişează textul: „Cont suspendat ... Twitter suspendă conturile care încalcă regulile companiei”.

„Conturile au fost suspendate în conformitate cu politica noastră privind activitatea dăunătoare coordonată”, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Twitter într-o declaraţie adresată presei şi a susţinut că suspendarea are legătură cu mişcarea "Q-Anon".

„Am făcut clar că vom întreprinde măsuri dure asupra comportamentului care are potenţialul de a provoca vătămări în viaţa reală, şi, având în vedere potenţialul reînnoit de violenţă care înconjoară acest tip de comportament în zilele următoare, vom suspenda definitiv conturile care transmit conţinut QAnon”.

Powell a afirmat, într-o declaraţie pentru Epoch Times, că „nu a existat niciun avertisment” cu privire la ştergerea contului ei, adăugând că „este uimitor”.

„Acţiunile Twitter şi cele ale băncilor care închid conturile persoanelor care au mers în DC sunt fascism în cea mai pură formă. Preşedintele trebuie să acţioneze asupra intervenţiei străine în aceste alegeri. Este o lovitură de stat comunistă care a fost îndelungat şi bine planificată”, a spus ea într-un e-mail.

Ştergerea conturilor sugerează că firmele hi-tech încep acum să suspende conturile persoanelor care contestă alegerile sau transmit informaţii despre eventuale fraude electorale şi nereguli în timpul alegerilor americane din 3 noiembrie.

Brandon Straka, şeful mişcării conservatoare WalkAway, a declarat vineri că Facebook a eliminat pagina grupului şi a interzis conturile individuale aparţinând echipei sale.

„Astăzi, eu şi echipa mea am primit în acelaşi timp mesaje care ne anunţau că ne-au fost închise conturile şi că grupul WalkAway a fost eliminat. Grupul avea 508.000 de membri”, a declarat Straka pentru The Epoch Times. „Toţi angajaţii mei au fost blocaţi”, a precizat el. „Toţi voluntarii mei au fost interzişi. Oricine are legătură cu organizaţia mea a fost interzis.”

Twitter a făcut, de asemenea, pasul fără precedent de a şterge două postări ale preşedintelui Donald Trump, suspendând în acelaşi timp unele conturi care le transmiteau.

Trump, într-un videoclip lansat în timp ce un grup de persoane asaltau Capitoliul SUA, a rugat protestatarii să „plece acasă în pace”. Videoul a fost şters de Twitter şi Facebook.

Straka sugerează că cenzura platformelor şi a grupurilor conservatoare sau pro-Trump se va „înrăutăţi”, adăugând: „Sentimentul meu este că acesta este un indiciu foarte nefast despre ceea ce urmează să se întâmple în timpul preşedinţiei Biden - Harris”.

Între timp, compania Dominion Voting Systems a intentat un proces împotriva avocatei Sidney Powell vineri, susţinând că a făcut declaraţii defăimătoare la adresa firmei producătoare de maşini de vot. „Dominion introduce această acţiune pentru a răspunde şi a revendica drepturile companiei în conformitate cu legislaţia civilă, pentru a recupera daune compensatorii şi punitive, (...) şi pentru a se apăra pe sine şi angajaţii săi.”

The Epoch Times a contactat Twitter, pe Powell şi Flynn referitor la această evoluţie.