Twitter blochează definitiv conturile jurnalistului care a susţinut că imunitatea naturală la COVID este mai bună decât cea obţinută prin vaccinuri

Alex Berenson la Institutul Hudson
Alex Berenson la Institutul Hudson (Captură Youtube)

Jurnalistul Alex Berenson a fost blocat definitiv de pe Twitter, la doar o zi după ce a postat o serie virală de tweet-uri care au evidenţiat un studiu israelian ce arată că imunitatea naturală obţinută în urma unei infecţii cu Covid-19 este de 13 ori mai eficientă decât cea dată de vaccinuri - împotriva variantei Delta.

"Contul la care aţi făcut referire a fost suspendat definitiv pentru încălcări repetate ale regulilor noastre de dezinformare privitoare la COVID-19", a declarat un purtător de cuvânt al platformei Twitter pentru Fox News.

Ultima postare a lui Berenson, în vârstă de 48 de ani, care a scris în secţiunea de ştiinţă a ziarului New York Times din 1999 până în 2010, a remarcat cu exactitate că vaccinul "nu opreşte infecţia. Nici transmiterea".

Studiul a fost publicat şi în revista Science, pe 26 august, şi evidenţiază, bazat pe analiza datelor provenite de la un sistem de sănătate israelian, că cei care au fost infectaţi cu virusul Wuhan au o imunitate de 13 mai bună decât cea obţinută pe baza vaccinurilor.

"Nu vă gândiţi la asta ca la un vaccin", a adăugat el. "Gândiţi-vă la el - în cel mai bun caz - ca la un tratament cu o fereastră limitată de eficacitate şi un profil de efect secundar teribil care trebuie injectat ÎNAINTEA PANDEMIEI". "Şi vrem să facem acest lucru obligatoriu? Nebunie".

"Aceasta a fost postarea pe Twitter care a declanşat blocarea. Precis. Abia aştept să aud ce va crede un juriu despre acest lucru", a scris Berenson pe blogul său de pe platforma Substack - Unreported Truths.

Într-o postare ulterioară pe blog, Berenson scria: "M-au defăimat şi mi-au refuzat o platformă foarte importantă. Dar cu ajutorul dvs. voi face tot posibilul să continui să aflu adevărul".

Postarea lui Berenson despre studiul israelian a avut aproape trei milioane de impresii şi peste un sfert de milion de interacţiuni.

Berenson a apărut în paginile ziarelor în iulie, când dr. Anthony Fauci, controversatul lider american al luptei împotriva COVID, a apărut la programul „State of the Union” al CNN. Fauci a afirmat că unele comentarii făcute de Berenson care considera vaccinarea "o înşelătorie" sunt "oribile".

"Guvernul speră că ar putea să convingă 90% din populaţie să se vaccineze", a menţionat Berenson. - "Dar nu se întâmplă".

După cum notează Fox News, Berenson a scris într-un articol publicat în decembrie în Wall Street Journal că pandemia a introdus o „nouă eră a cenzurii şi a suprimării”.

"Informaţiile nu au fost niciodată mai abundente sau mai uşor de distribuit. Cu toate acestea, alunecăm într-o nouă eră de cenzură şi suprimare, încurajată de giganţii tehnologici şi companiile media tradiţionale. Ca cineva care a fost caracterizat în mod fals un negaţionist al coronavirusului, am simţit această criză pe propria mea piele”.

Când a scris editorialul, Berenson se afla într-un conflict cu platforma Amazon din cauza cărţilor sale. „Din iunie, Amazon a încercat de două ori să suprime broşurile auto-publicate pe care le-am scris despre Covid-19 şi răspunsul la pandemie”, a scris el. "Aceste broşuri nu conţin teorii ale conspiraţiei. La fel ca oamenii de ştiinţă care au scris Marea Declaraţie Barrington [care cere ca boala produsă de virusul Wuhan să fie contracarată de medicaţie alternativă, n.r.], cred pur şi simplu că multe măsuri de control al coronavirusului au fost dăunătoare, contraproductive şi nu sunt bazate pe date ştiinţifice", potrivit publicaţiei Zerohedge.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe