Turiştii pot merge din nou pe insula Capri. Interdicţia, dată în urma lipsei de apă, a fost ridicată

Insula Capri (Captura video)
Loredana Diacu
23.06.2024

Turiştii pot vizita din nou insula Capri, după ce autorităţile au ridicat interdicţia debarcării, dată în urma unei probleme de aprovizionare cu apă în faimoasa destinaţie italiană.

Primarul din Capri, Paolo Falco, a declarat că interdicţia a fost "ridicată" după ce a fost rezolvată o problemă tehnică ce împiedica sosirea apei de pe continent, relatează Agerpres.

Interdicţia, decretată de Falco sâmbătă, la ora 07.00, a forţat mai multe feriboturi care se aflau deja pe drum spre insulă, în largul coastei Napoli, în sudul Italiei, să se întoarcă.

Compania de aprovizionare cu apă a insulei a declarat joi că a existat o problemă tehnică pe continent şi că, deşi a fost rezolvată între timp, problemele de aprovizionare ale insulei Capri au persistat.

În justificarea interdicţiei emise, primarul a avertizat cu privire la "o situaţie de urgenţă reală" şi a declarat că pe insulă rezervoarele de apă "sunt pe cale să se golească".

"Urgenţa ar putea fi agravată de venirea a mii de turişti care ajung în Capri în fiecare zi", a mai explicat Paolo Falco.

Locuitorii insulei pot primi 25 de litri de apă potabilă pe gospodărie dintr-un camion cisternă, iar interdicţia privind accesul turiştilor va rămâne în vigoare până la noi ordine, a precizat primarul din Capri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor