Turisti italieni rapiti in Mauritania

Dana Betlevy
23.12.2009

Un cuplu de turisti italieni a fost rapit si sechestrat in Mauritania de catre un grup de barbati inarmati, se arata intr-o stire publicata de libero-news.it.

Este vorba de italianul Sergio Cicala in varsta de 65 de ani si de sotia sa, Filomene Kabouree, 39 de ani, care plecasera sa isi petreaca sarbatorile de Craciun in Burkina Faso.

Rapirea a avut loc, se pare, pe soseaua ce uneste orasul Kobeny, cu orasul Mali. Surse din politia locala si serviciul de securitate, au declarat sub conditiile pastrarii anonimatului, ca rapitorii ar face parte din reteaua al-Qaeda din Magrebul Islamic.

Conform rapoartelor, sechestrarea ar fi avut loc in jurul orei 23, vineri, 18 decembrie. Jeep-ul cu care calatoreau cei doi a fost gasit abandonat intr-o zona in care de obicei opereaza grupurile inarmate al-Qaeda, si prezenta urme de gloante. Bagajele au fost gasite in masina, ceea ce intareste presupunerea ca este vorba de o rapire.

Nu este clar inca felul in care s-a desfasurat rapirea. Conform fortelor se securitate mauritane, ostatecii au fost dusi in Mali, spre “bazele al-Qaeda” din Magrebul Islamic.

Ministerul de externe italian urmareste indeaproape evenimentul, intr-o stransa colaborare cu ambasada italiana din Dakar. Ipoteza rapirii este luata serios in considerare, efectuindu-se toate verificarile impuse de caz.

Franco Frattini, ministrul italian al afacerilor externe se va afla in Mauritania in ianuarie, pe 11 si 12, in cadrul unei misiuni programate cu mult timp in urma, ceea ce ii va oferi ocazia sa se ocupe indeaproape de acest caz, se arata intr-un articol din ziarul La Stampa.

Pana in prezent evenimentul nu a fost revendicat de nicio grupare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor