Tupeu de Kremlin. Rusia cere NATO să îşi retragă forţele din România şi Bulgaria

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.
Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov. (Captură Foto)

Garanţiile de securitate pe care Rusia le cere de la Occident includ prevederi care cer forţelor NATO să părăsească România şi Bulgaria, a anunţat vineri Ministerul rus de Externe, informează Reuters.

Potrivit sursei citate, Moscova a cerut garanţii obligatorii din punct de vedere juridic de la NATO că blocul îşi va opri expansiunea şi va reveni la graniţele sale din 1997.

Răspunzând la o întrebare despre ce ar însemna asta pentru Bulgaria şi România, care au aderat la NATO după 1997, Ministerul Afacerilor Externe a replicat că Rusia doreşte ca toate trupele, armele şi alte echipamente militare străine să fie retrase din ţările menţionate.

„Unul dintre pilonii iniţiativelor noastre pe care l-aţi menţionat a fost formulat în mod deliberat foarte clar şi nu permite interpretări ambigue. Vorbim despre retragerea forţelor, echipamentelor şi armelor străine şi alte demersuri în vederea revenirii la configuraţia din 1997 pe teritoriile ţărilor care nu erau membre NATO la data respectivă. Printre acestea se numără Bulgaria şi România”, se arată în răspunsul scris ale Ministerului rus de Externe la întrebările primite pentru conferinţa de presă anuală a lui Serghei Lavrov, citat de Digi24.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne