Tudorel Toader râde de Predoiu, "fost/fost ministru al Justiţiei"

Tudorel Toader
Tudorel Toader (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader îl ironizează pe liberalul Cătălin Predoiu şi încearcă din nou, pe Facebook, să se prezinte drept un apărător al Justiţiei şi nu cel care a ajutat PSD-ul să măcelărească sistemul judiciar în perioada în care Liviu Dragnea, în prezent puşcăriaş de drept comun, conducea ţara cu o mână de fier.

"'Felicitări', Cătălin Predoiu, fost/fost ministru al justiţiei! Reproşaţi partidului faptul că nu a ştiut să negocieze funcţia de ministru al justiţiei. La ce vă este necesară această funcţie, în condiţiile în care, după spusele cunoscătorilor în materie, aţi delegat atribuţiile către secretarii de stat? 'Felicitări' pentru strădania în a ne convinge de faptul că protocoalele din 2009 şi 2016 au fost insuficiente, trebuind să fie transpuse prin lege", a declarat Tudorel Toader.

De asemenea, fostul ministru din "epoca Dragnea" mai susţine că demersul respectiv este contrar deciziilor Curţii Constituţionale.

"PS: câtă vreme aţi stat la Ministerul Justiţiei aţi fi avut timpul necesar, aţi fi putut constata, contrar neadevărurilor pe care în repetate rânduri le-aţi susţinut, faptul că: legea privind recursul compensatoriu a fost iniţiată în timpul guvernului Cioloş; în procedura parlamentară am dat aviz negativ, de respingere a modificărilor adăugate de către comisia specială (Iordache); în controlul de constituţionalitate am susţinut, în scris, neconstituţionalitatea proiectului de lege. Ce nu se ştie - dacă o singură celulă, dintr-un pavilion, nu îndeplineşte standardele CEDO, atunci se consideră că nici celelalte celule nu îndeplinesc respectivele standarde, artificiu prin care s-a extins beneficiul recursului compensatoriu şi pentru cei deţinuţi în condiţii corespunzătoare", a pretins Tudorel Toader.