"Tsunami cu gheaţă" loveşte lacul Erie din statul New York. Numeroase persoane evacuate

Hoover Beach, Lake Erie in New York
Hoover Beach, Lake Erie in New York (Screenshot tramite Twitter Town of Hamburg Emergency Services)

Vânturile puternice care au provocat haos în jumătatea estică a Statelor Unite ale Americii, cu întreruperi de energie şi întârzieri ale mijloacelor de transport, au creat o altă problema: un zid din bucăţi de gheaţă.

Furtuna şi vântul a provocat duminică, 24 februarie, un "tsunami cu gheaţă" de-a lungul lacului Erie din statul New York, transportând bucăţi mari de gheaţă de-a lungul malului lacului.

Lacul Erie este unul dintre cele cinci mari lacuri din America de Nord. Se mărgineşte la est cu statele Ohio şi Pennsylvania, cu statele New York la sud şi Michigan la vest, respectiv cu provincia canadiană Ontario la nord.

Serviciul de poliţie al Parcurilor din Niagara a postat un clip video pe Twitter, în care prezintă bucăţile de gheaţă acumulate de-a lungul cursului râului, căile de acces fiind închise în unele secţiuni.

"Vânturi puternice împing bucăţi de gheaţă peste barajul de susţinere al lacului", a anunţat agenţia. "Conduceţi cu precauţie."

Mulţi locuitori au postat fotografii ale tsunamiului cu gheaţă, numindu-l o "imagine incredibilă".

(Screenshot tramite Twitter Town of Hamburg Emergency Services)

"Acest tsunami cu gheaţă este unul dintre cele mai nebuneşti lucruri pe care le-am văzut", a scris David Piano. "A început să dărâme copaci şi stâlpi".

Serviciul Naţional de Meteorologie din Buffalo a avertizat că vânturile de-a lungul lacului Erie în provincia canadiană Ontario ar putea ajunge la 75 de mile pe oră (120,7 km pe oră), „distrugând copaci şi provocând daune mari liniilor electrice, căderi de tensiune pe scară largă şi pagube materiale la acoperişurile şi pereţii clădirilor“.

"Aceasta este o situaţie deosebit de periculoasă! Dacă trebuie să călătoriţi, fiţi pregătiţi să suferiţi pagube mari şi să întâlniţi linii electrice căzute", a anunţat agenţia.

Tusumi-ul cu gheaţă de-a lungul zonei Hoover Beach din Hamburg, New York, a determinat evacuarea voluntară a unor locuitori.

"Rezidenţii din Hoover Beach se pot aştepta ca Woodlawn Fire Department's să vină din poartă în poartă să identifice rezidenţii", au declarat oficialii oraşului într-o postare pe Facebook.

Grămezile de gheaţă cu înălţimea între 8 şi 10 metri care s-au acumulat în apropierea caselor pot fi văzute în fotografiile care circulă pe reţelele sociale.

(Screenshot tramite Twitter Town of Hamburg Emergency Services)

"Am mai avut furtuni în trecut, dar nimic de genul acesta", a mărturisit Dave Schultz, un rezident din Hoover Beach, pentru WGRZ. "Niciodată nu ne-a ajuns gheaţa lângă pereţi şi în curţile noastre ... este gheaţă pe terasa mea, în curtea vecinului şi în curtea celuilalt vecin".

Alarma şi avertizările de vânturi puternice sunt valabile până luni, potrivit meteorologului şef al Fox News.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură