Trump: Pentagonul şi CIA vor decide în privinţa reintroducerii “înecului simulat”

Preşedintele american Donald Trump consideră că “simularea înecului” şi alte tehnici de interogare, văzute în mare parte ca “torturi”, funcţionează în mod sigur, dar a adăugat că va însărcina şefii CIA şi Pentagonului să decidă în privinţa reintroducerii lor.
Donald Trump
Donald Trump (Drew Angerer/Getty Images)

Într-un interviu la ABC News, susţinut miercuri, Trump a declarat că SUA trebuie să “lupte împotriva focului cu foc” în faţa decapitării cetăţenilor americani sau a altor atrocităţi comise de jihadiştii din Statul Islamic.

“Când ei taie capetele cetăţenilor noştri, şi ale altor oameni... când Statul Islamic face lucruri de care nimeni nu a auzit din timpurile medievale, ce anume cred cu tărie despre simularea înecului? În ceea ce mă priveşte, trebuie să luptăm împotriva focului cu foc”, a precizat noul preşedinte american.

Dar Trump a adăugat că se va baza pe sfaturile venite din partea şefului Pentagonului, James Mattis, şi a directorului CIA, Mike Pompeo.

“Voi face cum vor spune ei. Şi dacă ei nu doresc să o facă, atunci foarte bine. Dacă ei doresc [să reintroducă torturile], atunci voi acţiona respectând acel lucru. Doresc să fac totul în limitele a ceea ce permite legea”, a declarat Trump pentru ABC.

“Dar consider că funcţionează [acele tehnici de interogare]. În mod absolut, funcţionează”, a adăugat el.