Trump minimizează recentele lansări de rachete nord-coreene. Consideră că dictatorul Kim îşi va respecta promisiunile

Preşedintele american Donald Trump (st) şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un înaintea unei întâlniri la hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi,  Vietnam, 27 februaie 2019
Preşedintele american Donald Trump (st) şi dictatorul nord-coreean Kim Jong-un înaintea unei întâlniri la hotelul Sofitel Legend Metropole din Hanoi, Vietnam, 27 februaie 2019 (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a minimizat recentele lansări de rachete efectuate de Coreea de Nord, afirmând că el consideră că dictatorul nord-coreean Kim Jong-un îşi va respecta promisiunile, potrivit RFE/RL.

“Coreea de Nord a lansat câteva arme de capacitate mică, care i-au neliniştit pe unii dintre oamenii mei şi pe alţii, dar nu pe mine. Am încredere că preşedintele Kim îşi va respecta promisiunea pe care mi-a făcut-o”, a susţinut Trump într-un mesaj postat pe Twitter duminică.

Trump a trimis postarea din Japonia, unde se află pentru a discuta cu premierul nipon Shinzo Abe despre temerile legate de programele nord-coreene de rachete şi arme nucleare.

Tensiunile dintre Washington şi Phenian s-au amplificat în ultimele luni, după ce summit-ul dintre Trump şi Kim ce a avut loc în Hanoi în februarie, s-a întrerupt înainte de termen fără a înregistra rezultate privind procesul denuclearizării Peninsulei Coreene.

Coreea de Nord a lansat câteva proiectile, dintre care cel puţin o rachetă cu rază scurtă, de pe coasta sa estică în 4 mai, toate căzând în ocean.

Consilierul Casei Albe pentru securitate naţională John Bolton a afirmat vineri că testele nord-coreene ar fi încălcat o rezoluţie adoptată de Consiliul de Securitate al ONU.