Trump îl atacă pe Biden: ”Vom sfârşi într-un război cu China, deoarece America are o conducere coruptă”

Donald Trump
Donald Trump (Joshua Roberts / Getty Images)

Într-o declaraţie oficială publicată de Comitetul său de acţiune politică ”Salvaţi America”, Donald Trump a afirmat că Statele Unite ”pot ajunge într-un război cu China” din cauza politicii externe a actualului lider de la Casa Albă.

În alocuţiunea sa, Trump a repetat afirmaţia că alegerile prezidenţiale din 2020, pe care le-a pierdut în faţa lui Biden, ”au fost trucate”.

”Deoarece alegerile au fost trucate, iar America are acum o conducere slabă şi coruptă, s-ar putea să sfârşim într-un război cu China, care nu mai respectă Statele Unite", a afirmat fostul preşedinte.

"Am asistat în direct, la televizor, la capitularea totală a generalilor noştri în faţa talibanilor în Afganistan, la pierderea a 13 militari [omorâţi într-un atac cu bombă în faţa aeroportului din Kabul, n.r.] şi la predarea celor mai bune echipamente militare din lume, în valoare de 85 de miliarde de dolari”, a mai subliniat Donald Trump.

Fostul preşedinte crede că Rusia şi China vor pune mâna pe acest armament şi îl vor reconstrui singuri.

Declaraţia lui Trump survine la o zi după ce Biden a stârnit confuzie anunţând că a avut o convorbire cu liderul chinez Xi Jinping, în care cei doi ar fi căzut de acord ”să respecte acordul privind Taiwanul”.

Citiți și New York Post: Partener de afaceri al familiei Biden confirmă că Joe Biden primea mită din China

Joe Biden se află în centrul unui scandal de corupţie pentru primire ilegală de fonduri pe vremea când era vicepreşedinte al lui Barack Obama. Dosarul a fost declanşat de scandalul laptopului fiului său, Hunter Biden, care a erupt la sfârşitul anului trecut, în plină campanie electorală. În ciuda gravităţii acuzaţiilor la adresa lui Biden, presa mainstream americană a păstrat tăcerea, refuzând să transmită informaţiile respective, pe motiv că ar fi putut fi false. Scandalul a reapărut recent in atentia presei mainstream.

Citiți și Cu cine voia să facă bani fiul lui Joe Biden în România: Puiu Popoviciu şi o corporaţie chineză