Trump cere scuze pentru comentarii indecente făcute în 2005 la adresa femeilor

Candidatul prezidenţial republican Donald Trump a cerut scuze pentru limbajul vulgar pe care l-a folosit la adresa femeilor într-un material video din 2005.
Donald Trump.
Donald Trump. (Captură Foto)

Trump a cerut scuze sâmbătă dimineaţă pentru limbajul obscen folosit într-un material video din 2005 în care discutat despre pipăirea şi sărutarea femeilor, care a atras acuzaţii din partea membrilor propriului partid politic.

“Am spus şi am făcut lucruri pe care le regret”, a declarat Trump într-o declaraţie video postată pe Twitter. “Toţi cei care mă cunosc ştiu că aceste cuvinte nu reflectă persoana care sunt. Am spus aceste lucruri, am greşit şi cer scuze”.

Declaraţia reprezintă prima scuză publică făcută de Trump în timpul campaniei sale prezidenţiale, care a fost presărată cu insulte şi retorici. În materialul video din 2005, miliardarul este auzit folosit un limbaj agresiv în timp ce descrie cum a făcut avansuri unei femei măritate şi cum a pipăit-o.

“Când eşti un star îţi permit să o faci. Poţi face orice”, susţine el în materialul video.

Materialul a fost publicat vineri de ziarul Washington Post şi difuzat de postul de televiziune NBC News. În video, Trump se laudă cum a sărutat, pipăit şi a încercat să facă sex cu femei cu care nu era căsătorit.

Colegii săi republicani au denunţat limbajul lui Trump. Preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Paul Ryan, a declarat că este “dezgustat” de comentariile miliardarului şi a anulat un eveniment de campanie ce trebuia să aibă loc sâmbătă în Wisconsin alături de Trump.

Într-o declaraţie scrisă ce a fost publicată înaintea scuzei sale video, Trump a încercat să minimalizeze importanţa materialului. “A fost o glumă de vestiar, o conversaţie privată care a avut loc acum mulţi ani. Bill Clinton mi-a spus lucruri mult mai urâte pe terenul de golf. Cer scuze dacă s-a simţit cineva jignit”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe