Trump către Lavrov şi Klimkin: “Haideţi să facem pace!”

Preşedintele american Donald Trump a postat pe Twitter poze făcute în timpul întâlnirilor sale separate cu diplomaţi de top din Ucraina şi Rusia şi a cerut celor două naţiuni să pună capăt conflictelor şi să facă pace.
Preşedintele Donald Trump
Preşedintele Donald Trump (NICHOLAS KAMM/AFP/Getty Images)

“Ieri, în aceeaşi zi, am avut întâlniri cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, şi cu ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin”, a scris Trump pe Twitter, joi seară, sub poze diferite, în care preşedintele american le zâmbeşte celor doi oficiali în Biroul Oval al Casei Albe.

“Haideţi să facem pace!”, a mai scris el în acelaşi mesaj.

Fotografiile au confirmat faptul că Trump a avut o întâlnire, neanunţată, în Biroul Oval cu ministrul ucrainean de Externe, după ce a aranjat în grabă o întâlnire cu Serghei Lavrov, care s-a aflat miercuri în Washington pentru a se întâlni iniţial cu secretarul de stat american Rex Tillerson.

Rusia şi Ucraina se află în conflict din 2014, când Moscova a anexat ilegal peninsula ucraineană Crimeea şi a început să îi susţină pe separatiştii pro-ruşi care luptă în estul Ucrainei cu forţele guvernului din Kiev.

Agresiunea rusă a forţat Uniunea Europeană şi SUA să impună sancţiuni împotriva Rusiei, iar administraţia Trump a declarat că va onora acele sancţiuni cât timp Kremlinul nu se conformează termenilor unui acord de pace negociat în 2015 în capitala belarusă Minsk.

Dar, în acelaşi timp, preşedintele american şi-a exprimat dorinţa de a respecta o promisiune făcută în timpul campaniei sale prezidenţiale de anul trecut, şi anume aceea de a îmbunătăţi relaţiile dintre SUA şi Rusia. Trump a adăugat că actuala criză din Ucraina este un factor care l-a împiedicat să pună în aplicare această promisiune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe