Trei secţii din Spitalul Municipal Mangalia, închise temporar după ce 19 angajaţi au fost testaţi pozitiv la COVID

(rohealthreview.ro)

Primăria oraşului Mangalia a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, că mai multe secţii din cadrul Spitalului Municipal Mangalia au fost închise, după ce angajaţi ai unităţii medicale au fost testaţi pozitiv la coronavirus.

Sursa citată precizează că, potrivit reprezentanţilor instituţiei medicale, este vorba de un număr de 19 angajaţi din cadrul Secţiilor: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie, Pediatrie.

„Conform procedurilor legale în astfel de situaţii, am luat toate măsurile sanitare care se impun, astfel că secţiile Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie au fost temporar închise, timp de 7 zile, iar internările direcţionate către cele mai apropiate unităţi medicale. Camera de gardă de la Pediatrie rămâne în continuare deschisă, doar pentru urgenţe, în cadrul Pavilionului A”, a declarat managerul spitalului, Alina Dan.

Şefa spitalului în cauză a mai precizat că a fost înştiinţată conducerea DSP Constanţa, cea de la Ambulanţă, precum şi cea a spitalelor din apropierea Mangaliei, în eventualitatea în care vor fi pacienţi care vor avea nevoie de internare pe secţiile respective.

Imediat ce situaţia va permite redeschiderea secţiilor, reprezentanţii spitalului vor informa, în timp util.