Transfăgărăşanul, desemnat din nou cel mai spectaculos drum din lume

Transfăgărăşan (en.wikipedia.org)
Liviu Şerbănescu
30.11.2012

Transfăgărăşanul se află pentru a doua oară în fruntea unui clasament al celor mai spectaculoase şosele din lume. Jurnaliştii de la publicaţia CarsRoute au alcătuit recent o ierarhie a celor mai provocatoare drumuri, în funcţie de cât de complicat este traseul, numărul de viraje şi liniile de viteză, traficul redus, dar şi de peisajul care îşi taie respiraţia.

Specialiştii au precizat că pe primele locuri se află drumurile care îi provoacă la maximum pe şoferi, dar le oferă o satisfacţie uriaşă la sfârşitul traseului.

Supranumit „Bulevardul Carpaţilor”, Transfăgărăşanul a fost inaugurat acum 38 de ani, traversează cele mai înalte zone din Carpaţii Meridionali şi leagă Curtea de Argeş de Sibiu.

Drumul naţional Transfăgărăşan include cel mai lung tunel rutier din România, de 887 metri şi este situat la 2.045 m, cea mai mare altitudine din România.

Proiectul a fost construit într-o perioadă de patru ani, în intervalul 1970-1974, la ordinul dictatorului Nicolae Ceauşescu, care a vrut să asigure un drum strategic prin munţi.

Transfăgărăşanul a fost numit cel mai bun drum din lume şi de către realizatorii emisiunii britanice "Top Gear".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor