Traian Igaş: Legea lustraţiei ar fi fost binevenită imediat după Revoluţie

Traian Igaş
Traian Igaş (gov.ro)

Vicepreşedintele PDL, Traian Igaş, a declarat miercuri pentru AGERPRES, că decizia Curţii Constituţionale cu privire la Legea lustraţiei trebuie respectată şi a punctat faptul că o astfel de lege trebuia "promovată" la începutul anilor '90.

"Am luat act de decizia Curţii Constituţionale. Sigur, fiecare decizie dată de Curtea Constituţională trebuie respectată. Anul 2012 este un an îndepărtat destul de mult de momentul Revoluţiei şi cred că, încet, încet, cei care au făcut parte din anumite structuri, datorită vârstei, au ieşit treptat în zona pensionării să spun aşa şi nu se mai regăsesc în număr atât de mare în prim-planul politicii româneşti. Sigur că de aici încolo putem să facem diverse speculaţii în ceea ce priveşte această lege a lustraţiei. Dar, repet, ea era binevenită imediat după Revoluţie. Sigur, într-un context în care să fie declarată constituţională", a spus vicepreşedintele democrat-liberal.

În opinia sa un nou proiect de lege privind lustraţia ar trebui avut în vedere după o discuţie în cadrul grupurilor parlamentare.

Curtea Constituţională a României a decis miercuri că este neconstituţională Legea lustraţiei, după ce a admis sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Decizia este definitivă şi general obligatorie.

În 7 martie, ÎCCJ a decis în Secţiile unite sesizarea CCR în legătură cu neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, Consiliul Superior al Magistraturii alăturându-se acestei poziţii.

Secţiile Unite ale Instanţei Supreme au luat această hotărâre după ce au primit sesizări de la două asociaţii profesionale de magistraţi şi de la procurorul general al României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne