Traian Băsescu: "Obiectivul meu nu este să devin prim-ministru”

Traian Băsescu
Traian Băsescu (JOHN THYS / AFP / Getty Images)

Deşi consideră că ar fi "cel mai bun prim-ministru" pe care l-ar putea da actualmente vreun partid, preşedintele Traian Băsescu afirmă că nu ar fi interesat de acest post. În cadrul unui interviu difuzat miercuri seara la B1 TV, şeful statului a declarat că obiectivul său nu este să devină prim-ministru.

„O să mă ocup de partid, dar funcţia de prim-ministru e o treabă pentru alţii. Dar aş fi cel mai bun prim-ministru pe care îl poate da clasa politică, am mai spus asta. Ştiu foarte bine ţara asta, ştiu problemele economice, dar poate că a trecut vremea mea pentru astfel de funcţii. Obiectivul meu nu este să devin prim-ministru”, a afirmat preşedintele, citat de B1.

„Viitorul preşedinte va trebui să-şi găsească un premier care să înţeleagă care sunt priorităţile ţării”, a mai afirmat Băsescu.

Cât despre viitorul preşedinte, Traian Băsescu a anunţat miercuri ca, odată Cristian Diaconescu ieşit din PMP, o va susţine pe Elena Udrea, pe care a lăudat-o că a fost un ministru bun, că este un om pragmatic şi extrem de loial şi că seamănă "la francheţe" cu fiica lui.