Traian Băsescu i-a oferit lui Barroso motivele pentru care România nu poate cheltui banii europeni la timp

Preşedintele Băsescu a reiterat vineri, în cadrul întrevederii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cererea României ca banii din actualul exerciţiu bugetar să poate fi cheltuiţi în trei ani, faţă de doi cât sunt prevăzuţi în prezent.
Preşedintele Traian Băsescu îl primeşte la Cotroceni pe José Manuel Barroso. (Mihuţ Savu/ Epoch Times)
Epoch Times România
01.06.2012

Preşedintele Băsescu a reiterat vineri, în cadrul întrevederii cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cererea României ca banii din actualul exerciţiu bugetar să poate fi cheltuiţi în trei ani, faţă de doi cât sunt prevăzuţi în prezent.

Traian Băsescu şi-a exprimat speranţa că reuniunea ”Prietenilor Coeziunii” de la Bucureşti va fi ”un semnal bun” pentru proiectul sprijinit de Comisie, de menţinere la acelaşi nivel financiar a politicii de coeziune.

Jose Manuel Barroso a recunoscut că a fost ”o întâlnire foarte bună” şi şi-a exprimat regretul că nu poate sta şi la dejunul de lucru.

Traian Băsescu a readus în discuţie problema cheltuirii fondurilor din actualul exerciţiu bugetar, explicându-i preşedintelui CE că România riscă să nu poată cheltui bani în cei doi ani pe care-i are la dispoziţie după 2014.

”Revenind la ultimul Consiliu, sincer vorbind vrem să facem paşii necesari pentru a obţine trei ani pentru cheltuirea banilor din actualul exerciţiu bugetar, pentru că este clar că România riscă să nu cheltuiască toţi banii alocaţi de UE şi avem o mulţime de explicaţii în acest sens”, a subliniat Băsescu, adăugând că îi poate explica, dacă este interesat.

”Dacă veţi fi interesat, vă pot explica”, a spus Băsescu.

”Sunt foarte interesat”, a replicat Barroso, care a primit de la şeful statului o foaie scrisă.

”Aveţi aici o ciornă (non-paper)”, a spus Traian Băsescu.

”Pun ciorna (non-paper) în non-dosarul meu (non-file)”, a glumit Jose Manuel Barroso.

”Să nu puneţi niciodată scrisorile semnate de mine în non-dosare”, a replicat şi Băsescu în glumă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor