Preşedintele Băsescu: Societatea modernă găseşte în cadrele militare în rezervă un nesecat izvor de valori

Preşedintele României, Traian Băsescu. (Mihut Savu / The Epoch Times)
Epoch Times România
31.05.2012

Preşedintele Traian Băsescu a transmis joi un mesaj cu ocazia sărbătoririi Zilei Rezervistului Militar, în care afirmă că, în ultimii ani, s-a dovedit că societatea modernă găseşte, mai cu seamă în elitele corpului cadrelor militare în rezervă şi în retragere, un „nesecat izvor de valori”, pregătite nu numai în domeniul militar, dar şi în alte domenii ale vieţii economice şi sociale.

"Dumneavoastră, corpul cadrelor militare în rezervă şi în retragere, sunteţi consideraţi de către întreaga naţiune ca segment socio-profesional distinct, specializat al societăţii, pe care fiecare stat şi fiecare Armată caută să-l administreze cu deosebită grijă. S-a dovedit în ultimii ani că societatea modernă găseşte, mai cu seamă în elitele corpului cadrelor militare în rezervă şi în retragere, un nesecat izvor de valori, pregătite nu numai în domeniul militar, dar şi în alte domenii de interes ale vieţii economice şi sociale româneşti", consideră şeful statului.

Băsescu mai afirmă că, în prezent, Armata nu mai poate fi privită doar ca o parte a istoriei românilor, ci şi ca o parte a viitorului românilor.

"Doresc să vă asigur, şi cu prilejul acestui moment aniversar, de preţuirea pe care o acord Asociaţiilor dumneavoastră pentru activitatea pe care o desfăşuraţi în plan militar, social, obştesc, precum şi în domeniul creaţiei culturale, ştiinţifice, istorice, care poartă emblema experienţei, înţelepciunii şi maturităţii. Acum, la vârsta deplinei maturităţi, continuaţi, cu aceeaşi exemplară dăruire, să aduceţi importante servicii sistemului naţional de apărare şi societăţii noastre", afirmă şeful statului, în mesajul transmis.

El şi-a exprimat aprecierea faţă de efortul Asociaţiilor Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere pentru apărarea drepturilor pensionarilor militari.

"Este de apreciat efortul Asociaţiilor Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere, care, cu toate greutăţile existente în această perioadă, beneficiind de sprijinul conducerii atât a Ministerului Apărării Naţionale, cât şi a celorlalte instituţii ale sistemului securităţii naţionale, au acţionat cu consecvenţă pentru apărarea drepturilor şi intereselor legitime ale pensionarilor militari pentru realizarea unei cât mai bune protecţii sociale a acestora", completează Băsescu.

Potrivit acestuia, ataşamentul faţă de ţară, dârzenia, disciplina, simţul datoriei şi al onoarei militare sunt valori pe care militarii rezervişti le-au afirmat "cu tărie" decenii la rând, îndeplinindu-şi îndatoririle, în drumul său spre o construcţie democratică şi europeană.

"Sărbătorirea Zilei Rezervistului Militar, eveniment înscris deja în "Calendarul Tradiţiilor Militare", îmi oferă prilejul de a vă adresa dumneavoastră, militarilor în rezervă şi în retragere, un salut călduros, împreună cu cele mai alese urări de sănătate.

Armata României, ca orice sistem militar modern, responsabil pentru apărarea ţării, are şi o componentă de rezervă, menită ca în caz de nevoie să completeze componenta activă, permanentă. Cele două componente ale puterii militare a statului român, activă şi de rezervă, s-au aflat permanent în atenţia factorilor de decizie politic şi militar, acţionând unitar nu numai în situaţii de criză sau de război", subliniază preşedintele.

El a mai precizat că sărbătorirea Zilei Rezervistului Militar este un moment în care fiecare îşi aduce aminte că toate izbânzile politice ale României au fost legate de Armată, fie că este vorba de Războiul de Independenţă, Primul Război Mondial sau de cel de-al Doilea Război Mondial.

"Exemplul de abnegaţie şi devotament pe care l-aţi dat, cu generozitate şi tenacitate, generaţiilor de tineri care s-au format sub îndrumarea dumneavoastră, constituie, astăzi, pilde demne de urmat de către cadrele active, în îndeplinirea unor sarcini şi misiuni specifice atât în ţară, cât şi în teatrele de operaţii, acolo unde ne-am angajat, alături de aliaţii noştri, pentru promovarea idealurilor democraţiei şi pentru o viaţă mai bună şi demnă în rândul naţiunilor lumii. Asigurându-vă încă o dată de tot respectul şi preţuirea, vă transmit urările mele de sănătate şi linişte sufletească. La mulţi ani dumneavoastră, tuturor!", se mai arată în mesajul preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor