Traian Băsescu, despre situaţia din Republica Moldova: "Este ultima şansă!

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

În contextul tulburărilor din Republica Moldova, unde lupta pentru putere continuă, fostul şef al statului Traian Băsescu opinează că preşedintele Moldovei Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de Moldova iar acum este timpul să şi-o facă şi România.

De asemenea, având în vedere că Victor Ponta i-a criticat pe Timofti şi Iohannis, afirmând că aceştia au dat pe tavă Moldova Rusiei, Traian Băsescu opinează că fostul premier îşi reconfirmă, prin aceste declaraţii, reputaţia de "iresponsabil vesel''.

Redăm postarea liderul MP.

"Este ultima şansă !
La Chişinău, Preşedintele Nicolae Timofti a cîştigat bătălia politică împotriva oligarhului tupeist Plahotniuc.
Ion Păduraru, un fost judecător şi un proeuropean convins, a primit şi onoarea, dar şi misiunea grea de a forma noul guvern. Dacă va fi sprijinit inclusiv din România, cred că va reuşi (prietenii lui Plahotniuc de la Bucureşti ştiu despre ce vorbesc).
După formarea şi validarea în parlament a noului guvern, România trebuie să vireze imediat suma necesară închiderii bugetului pentru anul 2016. Cred că finanţele din România trebuie să intre deja în discuţii cu omologii de la Chişinău în baza legii de împrumut aprobată de Parlamentul României.
Alegerile anticipate în R.Moldova convin Moscovei şi forţelor politice promoscovite. În schimb, instalarea guvernului Păduraru înseamnă menţinerea direcţiei vest, ceea ce este în interesul major al României.
Preşedintele Nicolae Timofti şi-a făcut datoria faţă de R.Moldova. Şi-o va face şi România?
Este ultima şansă.
PS-Poziţia lui V.V.Ponta împotriva Preşedintelui Timofti şi în sprijinul implicit al oligarhului Plahotniuc nu face decît să-i consolideze supranumele de "iresponsabil vesel", scrie Băsescu pe contul său de Facebook.