Traian Băsescu: Cum o să venim la vot într-un hotel pe litoral? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem... Este inimaginabil!

Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social
Întâlnire a societăţii civile cu Traian Băsescu la Grupul de Dialog Social (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
25.07.2012

Traian Băsescu a precizat marţi seară că organizarea secţiilor de votare pentru referendumul din 29 iulie în restaurante şi hoteluri aflate pe litoral dovedeşte dispreţul USL faţă de vot. Preşedintele suspendat a adăugat că este inimaginabil că unii cetăţeni ar putea vota în bikini.

"Deci numai acest lucru arată dispreţul chiar pentru respectul votului. Cum să mă duc într-un hotel, poate într-un hol, poate într-o baie? Oare unde ne organizează guvernul secţiile de votare prin hotelurile din Mamaia? Cum o să venim la vot? Sub bikini băgăm buletinul, îl scoatem... Este absolut inimaginabil!", a declarat Traian Băsescu, la TVR 1.

"În plus, hotelurile prezintă următorul risc: turiştii predau buletinele, CNP-ul este înregistrat la recepţie. Mulţi dintre proprietarii de hoteluri sunt sub controlul domnului Mazăre, spre exemplu la Mamaia. Asta ne arată că oricând lista de CNP-uri poate fi inserată pe o listă dintr-o astfel de secţie de votare", a explicat Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai spus că este "ceva în neregulă cu schimbarea continuă a condiţiilor de desfăşurare a referendumului", iar concluzia analizei PDL privind faptul că nu poate garanta securitatea votului "este posibilă".

"Ceva este în neregulă cu schimbarea continuă a condiţiilor de desfăşurare a referendumului şi PDL, pe toate analizele şi pe informaţiile dintre partide pe care le au din teritoriu, a ajuns la concluzia că există tentaţia majoră a USL să fraudeze referendumul, cu atât mai mult cu cât nu mai sunt de acord să se facă procese verbale separate pe listele suplimentare şi pe listele standard din fiecare secţie de votare; le pun de-a valma ca să nu se poată identifica votul multiplu. Ştampilele nu sunt stabilite prin hotărâre de guvern ca număr: câte ştampile trebuie să fie într-o secţie de votare. Pot fi 50, pot fi 80, poate să plece cine cum vrea cu ele. Ştampilele nu indică secţia de votare căreia îi aparţin. Vă fac şi eu o ştampilă cu o radieră, scriu «Votat» şi am ştampila la mine în buzunar", a mai precizat Traian Băsescu.

"Neîntoarcerea mea la Cotroceni înseamnă izolarea politică a României"

Preşedintele a spus că o eventuală demitere a sa prin referendum ar putea avea efecte grave pentru România.

"Imaginaţi-vă neîntoarcerea mea la Cotroceni. Înseamnă trei luni de instabilitate până la alegerile prezidenţiale, timp în care România nu are preşedinte. Înseamnă izolarea politică a României (...) Mai poate suporta ţara asta trei luni de instabilitate? Nu. De asta nu condamn PDL-ul", a spus Traian Băsescu, referindu-se la decizia democrat-liberalilor de a cere simpatizanţilor lor să nu participe la vot.

În ceea ce priveşte posibilitatea unei coabitări viitoare cu actuala putere, Băsescu nu a exclus această variantă, precizând totuşi că este recomandabil ca USL să determine înlocuirea lui Ponta de la Palatul Victoria.

"Voi sta strict în atribuţiile instituţionale. Dar ce nu voi face-compromisuri. Nu voi întreba 'Domnule Voiculescu, pe cine vreţi preşedinte la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie? Domnule Voiculescu, pe cine vreţi la Parchetul General?' Asemenea abordări nu voi avea", a mai spus Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor