Traian Băsescu: Anumite trusturi mass-media sunt interesate de discreditarea unor instituţii

Traian Băsescu, preşedintele României.
Traian Băsescu, preşedintele României. (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
04.01.2013

Prezent la şedinţa CSM de vineri, preşedintele Traian Băsescu a declarat că, în urma criticilor pe care le fac unele trusturi de presă, există o vulnerabilitate a sistemului judiciar.

"Strategia naţională pentru securitate nu este aprobată pentru că nu am vrut să scot presa de la vulnerabilităţi. Anul trecut, trusturi de presă au atacat judecători de la CCR, membri ai CSM.

Decredibilizarea unor magistraţi merge bine din punctul de vedere al trusturilor. Există trusturi mass-media care sunt interesate de discreditarea unor instituţii. Avem această vulnerabilitate şi ea trebuie tratată legal.

Se utilizează mijloace de influenţă infinit mai mare decât are sistemul justiţiar.

Când trusturi de presă îi toacă pe magistraţi de dimineaţă până seara, deja lucrurile sunt grave. Poate găsim o soluţie de protejare a Justiţiei de aceste atacuri. Nicio grupare de tip mafiot nu vrea o justiţie puternică sau credibilă", a precizat Traian Băsescu.

Şeful statului i-a criticat totodată pe magistraţii "care apleacă urechea la influenţa politică" şi a precizat că judecătorii şi procurorii care ascultă comenzile politice o fac fie din cauză că sunt corupţie, fie din motive structurale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor