Traian Băsescu: Abia acum vine criza, iar o paiaţă şi un plagiator fac jocuri politice în ţara asta

Traian Băsescu, preşedintele României
Traian Băsescu, preşedintele României (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
24.07.2012

Preşedintele suspendat Traian Băsescu a spus luni seară că România este vulnerabilă în faţa unui nou val al crizei, în condiţiile în care şefii USL, Antonescu şi Ponta, au afectat stabilitatea economică şi politică a României, iar deciziile necesare economiei nu au fost adoptate.

"Marea criză vine acum", a spus preşedintele Traian Băsescu referindu-se la faptul că există riscul ca Grecia să fie exclusă din zona euro şi la faptul că regiuni administrative din Italia şi Spania au ajuns sau riscă să ajungă în incapacitate de plată, relevă B1 TV.

Astfel Traian Băsescu a precizat că instabilitatea politică din România ar putea efecte devastatoare pe plan economic, iar după eventuala sa demitere ar urma trei luni de campanie electorală prezidenţială şi alta de două luni pentru alegeri parlamentare.

"În iarnă, ne găseşte moş Crăciun cu problemele rezolvate. Adică nu le mai putem rezolva", a mai spus Băsescu.

Preşedintele suspendat i-a acuzat pe conducătorii USL de faptul că sunt primii vinovaţi de devalorizarea monedei naţionale, ale cărei efecte vor putea fi depăşite doar pe termen lung prin recâştigarea credibilităţii.

Abia acum vine criza, iar o paiaţă şi cu un plagiator fac jocuri politice în ţara asta, în interesul lor şi al lui Dan Voiculescu", a spus Traian Băsescu.

el a reproşat guvernării USL inactivitatea pe plan economic, cu consecinţe directe asupra nivelului absorbţiei fondurilor europene.

"Nu s-au ocupat de nimic. Anul ăsta riscăm dezangajarea a un miliarde de euro din banii care reveneau României de la Uniunea Europeană", susţine preşedintele arătând că singurul minister care nu riscă pierderea unor fonduri europene este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, cel care a fost condus de către Elena Udrea. "Cum a fost ea, cu tocuri înalte, cu rochii strâmte, şi-a făcut treaba", a mai spus Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor