Tomac: "Bilanţul negru al celor 68 de săptămâni de guvernare Victor Ponta. DEMISIA!"

Eugen Tomac
Eugen Tomac (www.eugentomac.ro)

"Astăzi se împlinesc 68 de săptămâni de guvernare USL cu Victor Ponta în rol de dirijor. Din păcate pentru români, bilanţul celor 68 de săptămâni este cel mai întunecat cunoscut de vreun Guvern al României de după 1989" se arată într-un comunicat al Partidului Mişcarea Populară remis Epoch Times.

Comunicatul reiterează faptele ce a determinat PMP să ceară demisia lui Victor Ponta în urma bilanţului negru al celor 68 de săptămâni de guvernare:

- Doisprezece miniştri au părăsit cabinetul „cel mai cinstit şi profesionist”, după cum îl anunţa domnul Ponta, din motive de incompetenţă, plagiat, incompatibilitate şi condamnare penală.

- O tentativă de lovitură de stat eşuată, care a costat România peste 3 miliarde de euro.

- Ratarea obiectivului naţional de aderare a României la spaţiul Schengen.

- O privatizare ratată, este vorba de Oltchim, şi una dubioasă, CFR Marfă, pe cale să eşueze şi ea.

- Distrugerea Institutului Cultural Român prin numirea şi păstrarea în funcţie timp de mai multe luni a unei sinistre figuri: Andrei Marga.

- Creşterea evaziunii fiscale în primul semestru al anului 2013 (minus 713 milioane de lei).

- Introducerea a 21 de noi taxe şi impozite în ultimele şapte luni şi pregătirea unui alt rând de biruri începând cu 1 septembrie 2013.

- Presiuni publice repetate asupra judecătorilor şi procurorilor atât din partea Primului Ministru, cât şi din partea altor membri ai Cabinetului.

- Eşecul lamentabil în atragerea de fonduri europene: minus 3.347 milioane de lei faţă de cât fusese programat în primul semestru al anului 2013. Rata generală a absorbţiei în iulie 2013 a fost de 15%.

- Ratarea obiectivului de revizuire a Constituţiei, programat pentru sfârşitul anului 2013.

- Ratarea finalizării procesului de reorganizare administrativ-teritorială, programat pentru sfârşitul anului 2013.

- Creşterea şomajului de la 6,7% la 7,6% în mai puţin de un an de zile.

- Tăierea a aproximativ 900 de milioane de lei de la capitolul investiţii, ceea ce a dus la blocarea numeroaselor lucrări de infrastructură, printre care amintim tronsonul de autostradă Arad-Nădlac şi lucrările de la Metroul din Drumul Taberei.

- Incapacitatea de a prezenta până astăzi o formă acceptabilă a Acordului de Parteneriat cu Comisia Europeană care vizează priorităţile României în exerciţiul bugetar 2014-2020 şi modul în care vor fi cheltuite fondurile alocate.

- Peste 100 de primari şi aleşi locali ai USL declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate.

- Un număr record de 160 de ordonanţe de urgenţă în 68 de săptămâni.

- Pierderea a peste 400 de milioane de dolari în negocierea datoriilor companiei Rompetrol.

"Acest bilanţ catastrofal denotă o proastă guvernare, care se reflectă în viaţa de zi cu zi a românilor. Din acest motiv, Partidul Mişcarea Populară cere demisia IMEDIATĂ a domnului prim-ministru Victor Ponta. Doar un asemenea gest i-ar scuti pe români să mai suporte alte săptămâni de incompetenţă şi impostură, care le afectează direct nivelul de trai", se mai arată în comunicatul de presă.