Toate firmele responsabile de deszăpezirea Bucureştiului, amendate

La fel ca în fiecare an, venirea iernii i-a luat prin surprindere pe cei responsabili de curăţarea drumurilor. Şi pe unii şoferi. Surpriza s-a lăsat însă cu amenzi.
Deszăpezire la Palatul Victoria
Deszăpezire la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Toate firmele de salubrizare responsabile de deszăpezirea Capitalei au fost amendate pe motiv că nu au curăţat drumurile, a anunţat, marţi, Poliţia Capitalei.

Cele cinci firmele de salubrizare care asigură deszăpezirea în Bucureşti au fost verificate luni, fiind amendate "pentru neîndeplinirea obligaţiei de întreţinere a drumului public pe timp de iarnă", precizează Poliţia Capitalei într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Firmele amendate sunt: Romprest, care asigură deszăpezirea în sectoarele 1 şi 2, Supercom - în sectorul 2, Rosal - în sectorul 3, Rebu - în sectorul 4 şi Urban în sectorul 6.

Pasibili de amenzi sunt şi şoferii, nu doar companiile care ar trebui să asigure curăţarea drumurilor. Şoferii care circulă deşi nu şi-au echipat maşinile cu anvelope de iarnă, obligatorii dacă drumul este acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei, pot primi între nouă şi 20 de puncte de penalizare şi amenzi între 945 şi 2.100 de lei, iar Poliţia poate reţine certificatul de înmatriculare al maşinii. După reţinerea certificatului, şoferii trebuie să meargă la Serviciul poliţiei rutiere, pentru a primi o dovadă cu care vor putea circula 15 zile, până vor echipa maşina cu anvelope de iarnă.

Poliţiştii de la Brigada Rutieră a Capitalei şi reprezentanţii Registrului Auto Român au făcut controale în trafic pentru depistarea celor care nu şi-au echipat maşinile corespunzător.

De asemenea, în ultimele 12 ore, de când zăpada s-a aşternut în strat gros, în jur de 150 de poliţişti de la Brigada Rutieră au fost prezenţi în trafic, pentru a se asigura că şoferii circulă cu viteză adaptată la condiţiile meteo şi de drum şi pentru a preveni blocarea traseelor mijloacelor de transport în comun şi pentru însoţirea utilajelor de deszăpezire, a mai informat Poliţia Capitalei.