Toaletele din aeroportul din Tokyo oferă hârtie igienică "tehnologică" pentru curăţarea telefoanelor mobile (video)

Sulul de hârtie "tehnologică" a fost sponsorizat de o companie de telecomunicaţii japoneze şi va fi disponibil până la sfârşitul lunii martie.

Hârtie "tehnologică"
Hârtie "tehnologică" (captură video)

Aeroportul Internaţional Narita din Tokyo a instalat în toaletele sale dispensere de hârtie igienică "tehnologică" pentru curăţarea telefoanelor mobile. Acestea includ un mesaj de bun venit în Japonia şi o cheie wifi.

Introducerea acestei noutăţi a apărut ca răspuns la studiile care demonstrează că pe ecranele telefoanelor mobile se pot acumula de cinci ori mai mulţi germeni decât pe vasul de toaletă, iar pentru curăţarea lor ar fi esenţial ca mâinile să fie curate.

Este destul de comună curăţarea dispozitivelor cu tampoane cu alcool - nu lasă reziduuri şi se evaporă în contact cu aerul la temperatura camerei. Nu este clar însă dacă această hârtie igienică pentru dispozitivele mobile utilizează, de asemenea, o formulă similară sau este doar o simplă hârtie.

Din moment ce societatea japoneză este terorizată de germeni, până la punctul de a avea un telefon mobil care să poată fi spălat pentru eliminarea mizeriei, această măsură pare logică. Iată deci, că autorităţile aeroportuare au instalat 86 de dispensere, cu hârtie concepută să cureţe ecranul telefonului mobil, şi acestea vor fi disponibile numai până la sfârşitul lunii martie.

Sulul de hârtie "tehnologică" a fost sponsorizat de către compania de telecomunicaţii japoneză NTT DoCoMo şi include, de asemenea, un mesaj de bun venit în Japonia, oferă o cheie pentru conexiunea Wi-Fi în terminalul aeroportului şi alte informaţii practice.

Pe canalul său de YouTube, NTT DoCoMo oferă, de asemenea, sfaturi despre modul cum trebuie utilizate o toaletă şi un bideu în Japonia.