"Toader Tudorel, nu ne eşti model". Protest simbolic la universitatea unde e rector ministrul Justiţiei

"Pentru domnul Toader este mult mai important să discute cu domnii Nicolicea şi cu Iordache în Parlament, decât cu noi, propriii săi studenţi", şi-a exprimat nemulţumirea un tânăr de la Facultatea de Drept din cadrul universităţii unde actualul ministru al Justiţiei ocupă funcţia de rector.
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei),
Tudorel Toader(Ministrul Justitiei), (Florin Chirila/Epoch Times)

Mai mulţi studenţi de la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, unde Tudorel Toader ocupă în prezent funcţia de rector, suspendat temporar pe perioada mandatului de ministru al Justiţiei, au protestat miercuri împotriva modificărilor legilor Justiţiei şi ale codurilor penale.

Participanţii la manifestaţia tăcută - majoritatea legaţi la ochii sau la gură pe modelul flashmobului din Piaţa Victoriei - au afişat mesaje precum: "Toader Tudorel, nu ne eşti model", "Vă consultaţi cu analfabeţii (din Parlament) dar nu cu studenţi", "Nu vrem republică infracţională", "Studenţii ieşeni sunt solidari cu judecătorii, procurorii şi auditorii din justiţie", "Patria se cheamă poporul, iară nu tagma jefuitorilor" - Tudor Vladimirescu sau "Dragi profesori, spuneţi adevărul".

În mod simbolic, unul dintre studenţi a adus o carte de Penal şi de Procedură Penală pe care a adăugat cu markerul "ediţia modificată de Iordache, Şerban Nicolae, Eugen Nicolicea, Dragnea şi Tăriceanu".

Unul dintre studenţi a explicat că este într-adevăr nevoie de "soluţii reale şi eficiente" pentru sistemul de justiţie, însă "nu de cele propuse de actuala coaliţie de guvernare, care vor avea rezultate catastrofale, o să distrugă de fapt sistemul de justiţie". De altfel, inclusiv acel recurs compensatoriu promovat de Tudorel Toader "s-a dovedi o soluţie foarte proastă prin faptul că deja o treime dintre cei care au fost eliberaţi au ajuns să se întoarcă înapoi în puşcării".

Tânărul s-a arătat nemulţumit că ministrul Justiţiei nu ţine cont de propunerile venite din partea studenţilor.

"Aparent, pentru domnul Toader este mult mai important să discute cu domnii Nicolicea şi cu Iordache în Parlament, decât cu noi, propriii săi studenţi", a punctat tânărul.

Întrebat dacă e diferenţă între profesorul de la catedră şi ministrul de Justiţie Tudorel Toader, studentul a replicat:

"Absolut, pentru că noi îl cunoaştem în mod total diferit. Majoritatea studenţilor până la urmă l-au şi susţinut atunci când a candidat la funcţia de rector al Universităţii şi ne-am creat mari speranţe de la el, care au fost năruite în mod fundamental în momentul în care a ajuns ministru al Justiţiei".

Evenimentul a fost organizat de Liga Studenţilor din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne