Titus Corlăţean s-a întâlnit cu reprezentanţii Consiliului de Afaceri Româno-American

Ministrul Titus Corlăţean.
Ministrul Titus Corlăţean. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.09.2012

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut vineri, la New York, o întrevedere cu reprezentanţi ai Consiliului de Afaceri Româno-American, informează MAE.

Şeful diplomaţiei române a salutat iniţiativa creării Consiliului, exprimând convingerea că noua structură va deveni un partener important al Guvernului României în demersurile de consolidare a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI dintre România şi SUA, consacrat prin Declaraţia Comună adoptată la Washington, la 13 septembrie 2011.

Ministrul afacerilor externe a insistat asupra oportunităţilor deosebite de investiţii pe care le oferă piaţa românească, evidenţiind eforturile continue depuse de autorităţile române pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri din România. El a solicitat, în acest context, sprijinul interlocutorilor americani pentru diseminarea largă, la nivelul întregii comunităţi de afaceri din SUA, a acestor oportunităţi. Totodată, şeful diplomaţiei române a exprimat disponibilitatea Guvernului României de a sprijini proiectele ce vizează impulsionarea relaţiilor economice bilaterale. În acest scop, a invitat Consiliul să participe la sesiunea de lansare a Grupului de lucru (task force) pentru implementarea obiectivelor Declaraţiei privind Parteneriatul Strategic.

Interlocutorii americani au prezentat misiunea şi obiectivele noii structuri, subliniind prioritatea care va fi acordată demersurilor de promovare a oportunităţilor de afaceri pe care le oferă România, în mediile politice şi economice din Statele Unite, de o manieră pragmatică, susţinută şi consecventă. Ei au evidenţiat, totodată, obiectivul AMRO de a contribui la consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic.

Membrii AMRO şi-au manifestat intenţia de a menţine unui dialog constant cu autorităţile române, în vederea identificării unor noi idei de proiecte care ar putea fi promovate în plan economic, sub egida Parteneriatului Strategic româno-american. În context, a fost exprimată intenţia organizării unei misiuni economice a AMRO, în România, în cursul lunii noiembrie 2012.

Reprezentanţii AMRO au exprimat intenţia de a sprijini demersurile României de a fi inclusă în programul Visa Waiver.

Consiliul de Afaceri Româno-American (American – Romanian Business Council - AMRO), organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având ca obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington. În acest moment, AMRO are 13 membri – companii americane de renume (Chevron, Exxon, ADM, Smithfield, Raytheon, Pharma, Metlife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson) - provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări.

Conducerea Consiliului este asigurată de Chevron – preşedinte şi ADM – vicepreşedinte. În funcţia de preşedinte executiv al noii structuri a fost ales domnul Eric Stewart.

Misiunea Consiliului este de a consolida schimburile economice şi investiţiile dintre cele două ţări, de a aprofunda relaţiile bilaterale şi de a educa publicul în legătură cu importanţa acestora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor