Titus Corlăţean a evocat tradiţia formării de specialişti kuweitieni în petrol şi gaze în România

Ministrul Titus Corlăţean. (GEORGES GOBET / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
29.09.2012

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, s-a întâlnit joi cu omologul din Kuweit, Sabah Al-Khalid Al-Hamad Al-Sabah, ocazie cu care a vorbit despre tradiţia formării de specialişti kuweitieni în petrol şi gaze la instituţii de învăţământ superior din România.

În cadrul întrevederii bilaterale, în marja celei de-a 67-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, cei doi demnitari au trecut în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale. Ambele părţi au confirmat interesul pentru consolidarea şi extinderea raporturilor de cooperare, în mod pragmatic şi eficient, cu accent deosebit pe latura comerciala si economica, pentru o mai adecvată fructificare a potenţialului deţinut de România şi de Statul Kuweit.

Miniştrii au exprimat sprijin pentru înfiinţarea unei Camere de Comerţ româno-kuweitiene care sa consolideze dimensiunea schimburilor economice dintre cele două ţări.

Titus Corlăţean a amintit tradiţia în domeniul formării de specialişti kuweitieni în petrol şi gaze la instituţii de învăţământ superior din România, şi a exprimat speranţa că acest domeniu de cooperare va cunoaşte o nouă dinamică în viitor.

Ministrul român a arătat că apropierea aniversării celor cinci decenii de relaţii diplomatice între România şi Kuweit reprezintă un prilej de bilanţ al raporturilor bilaterale, precum şi de proiectare a planurilor concrete de avansare a cooperării dintre cele două state.

În contextul evocării bunelor tradiţii ale relaţiei bilaterale, şeicul Al-Sabah a menţionat gratitudinea poporului kuweitian pentru poziţia adoptată de România în urma invaziei din 1990, într-un moment de cumpănă pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Kuweitului.

Cei doi miniştri au convenit continuarea dialogului la nivelul şefilor celor două diplomaţii prin vizite oficiale în cele două ţări şi au agreat continuarea demersurilor pentru perfectarea unei vizite în România a primului ministru kuweitian.

Titus Corlăţean a acceptat invitaţia omologului său de a efectua o vizită oficială în Kuweit. Totodată, în contextul în care anul viitor se aniversează 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, şeful diplomaţiei române l-a invitat pe ministrul kuweitian să participe la Reuniunea anuală a diplomaţiei române din 2013, în calitate de invitat special.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor