Tiraspolul salută decizia Rusiei de a deschide secţii de vot în Transnistria

Administraţia de la Tiraspol salută decizia Rusiei de a deschide secţii de vot în Transnistria pentru alegerile prezidenţiale de duminică, relatează postul de televiziune din Republica Moldova Publika.

Potrivit Tiraspolului, la cele 10 secţii de vot care vor fi deschise în regiune, vor putea vota 150.000 de cetăţeni ruşi.

Liderul transnistrean a dat asigurări că decizia Kremlinului nu contravine normelor internaţionale.

"Sunt suprins de poziţia Chişinăului în ceea ce priveşte respectarea drepturilor cetăţenilor de a-şi exprima opţiunea de vot. Pe teritoriul Transnistriei locuiesc 150.000 de cetăţeni ruşi şi ei trebuie să-şi exercite dreptul la vot", a spus noul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.

Anterior, Chişinăul s-a pronunţat împotriva deschiderii secţiilor de vot în localităţile care nu se află sub controlul autorităţilor constituţionale. Federaţia Rusă a ignorat însă declaraţia Ministerului moldovean de Externe. Diplomaţia de la Chişinău a calificat aceste acţiuni drept neprieteneşti, îngrijorătoare şi necorespunzătoare bunelor relaţii stabilite între Republica Moldova şi Rusia.

Autorităţile ruse vor deschide zece secţii de vot la Tiraspol şi alte şase la Bender şi câte două la Râbniţa şi Dubăsari. Alte patru secţii de votare vor fi deschise în Grigoriopol, Dnestrovsk, Camenca şi Slobozia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe