Teodorovici, supărat pe ambasadorul SUA că a criticat guvernarea PSD: "Asta este lipsă de decenţă şi de profesionalism"

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru PSD de Finanţe Eugen Teodorovici s-a arătat extrem de deranjat de discursul susţinut de ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, la Forumul CEO organizat de Camera Americană de Comerţ din România (AmCham România), în cadrul căruia acesta apreciase că „mulţi miniştri ai Guvernului [Orban – n.n.] au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moştenit în noiembrie 2019”.

Într-o postare publicată duminică pe pagina sa de socializare, Teodorovici îl atacă în termeni extrem de duri pe diplomatul american şi îl acuză de „fake news”.

Sunt vizaţi alături de ambasadorul SUA şi „alţi reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti”, care sunt acuzaţi de „lipsă de decenţă şi lipsă de profesionalism” pentru că „şi-au permis să facă aprecieri la adresa unor subiecte pe care se mulţumesc să le preia din surse total aservite politic PNL fără să le verifice”.

Detalii despre discursul lui Adrian Zuckerman găsiţi aici

Redăm mesaj lui Teodorovici:

Fake News 5: ‘Mulţi miniştri ai guvernului au muncit extrem de mult pentru a inversa haosul pe care l-au moştenit în noiembrie 2019’

Văd că foamei pentru senzaţional şi setei de fantastic, fie acestea şi fake, li se alătură inclusiv unii dintre reprezentanţii corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, care îşi permit să facă aprecieri la adresa unor subiecte pe care se mulţumesc să le preia din surse total aservite politic PNL, fără a avea nici măcar decenţa, ca să nu spun profesionalismul, de a verifica cele afirmate. Aşa se explică, de exemplu, faptul că actualul ambasador al SUA în România a reluat de curând sintagma dublei contabilităţi de la finanţe, la care însuşi nefericitul autor renunţase sub presiunea ridicolului la care se expusese în mod public, pentru a explica haosul moştenit de biata guvernare penelistă.

Îmi pun întrebarea dacă multe din declaraţiile lui Adrian Zuckerman au fost făcute în nume personal, ceea ce ar fi inadmisibil având în vedere calitatea sa în România sau, mult mai grav, în numele statului pe care îl reprezintă.

Mă întreb dacă ambasadorul României sau alţi ambasadori acreditaţi la Washington îşi permit, cu atâta lipsă de profesionalism, să adreseze comentarii cu privire la guvernul SUA, acţiunile acestuia sau ale guvernelor anterioare, făcând afirmaţii care sunt de natură să afecteze în mod direct interesul naţiunii.

Până aflăm nişte răspunsuri, sper ca Adrian Zuckerman, aflat la început de mandat, să aibă disponibilitatea de a aprofunda rigoarea pe care o impune calitatea de înalt reprezentant al diplomaţiei americane şi să nu-şi extindă aprecierile sale publice de îngrijorare nici la rezultatele dezastruoase ale unei pseudo-guvernări de numai 3 luni ivită dintr-o ambiţie personală, nici la decalajul grav de la principiile democraţiei într-o ţară promisă a normalităţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne