Ambasadorul SUA la Bucureşti: România e pe punctul de a scăpa de ultimele cătuşe ale comunismului şi corupţiei

Ambasadorul SUA in Romania Adrian Zuckerman (s) si premierul Ludovic Orban (c) la  Forumul CEO organizat de AmCham România
Ambasadorul SUA in Romania Adrian Zuckerman (s) si premierul Ludovic Orban (c) la  Forumul CEO organizat de AmCham România (www.amcham.ro)

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, a susţinut, joi, un discurs în care a criticat în termeni foarte duri PSD-ul. Prezent la Forumul CEO organizat de Camera Americană de Comerţ din România (AmCham România), Zuckerman a afirmat că guvernarea PSD a lăsat în urmă, “haos, [...] proiecte nefinalizate şi ministere golite de oamenii cinstiţi care lucrează din greu şi care sunt esenţiali pentru a conduce guvernul în mod corespunzător”.

În acest context, diplomatul american a afirmat că “România se află în punctul de a scăpa de ultimele cătuşe ale comunismului şi corupţiei” şi a venit momentul în care “să devină un lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţei, finanţelor, sănătăţii, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, de energie şi industriei”.

”România este gata să-şi declanşeze adevăratul potenţial economic, dar poate face acest lucru doar prin adoptarea unor legi şi reguli de bun-simţ pentru afaceri şi punând capăt corupţiei endemice. Toate acestea vor conduce la beneficii economice enorme şi la prosperitate.

Capacitatea oligarhilor cu legături politice şi a baronilor de a controla interesele de afaceri şi de a limita competiţia pe piaţa liberă trebuie să ia sfârşit. Comunismul a distrus toate ţările care au avut ghinionul de a fi subjugate acestui rău. Comunismul nu face nimic pentru a ajuta săracii şi persoanele defavorizate, ci este benefic doar câtorva elite din clasa conducătoare. Comunismul creează şi susţine un sistem endemic al corupţiei. Acum, revoluţia care a început în urmă cu 30 de ani trebuie încheiată cu succes. România a suferit prea mult timp şi dumneavoastră puteţi ajuta să se pună capăt acestei suferinţe”, a afirmat Adrian Zuckerman, adresându-se oamenilor de afaceri prezenţi la eveniment.

Ambasadorul american a avertizat că „distrugerile produse, încă nu au fost reparate şi pot fi adâncite”, iar România „îşi pierde tinerii şi muncitorii de toate vârstele, într-o rată record a emigraţiei”.

”Oamenii nu pleacă pentru că pot câştiga mai mulţi bani în altă parte, ci pleacă pentru că îşi pierd speranţa. Şi-au pierdut speranţa că România are determinarea şi curajul, după 30 de ani, pentru a scăpa, în sfârşit, de corupţia endemică generată de comunism şi perpetuată de baronii corupţi. Acesta este momentul să le arătăm că România poate şi va face ceea ce este drept şi corect”, a declarat Zuckerman.

Cu acest prilej, reprezentantul SUA în România a atras atenţia asupra pericolului pe care îl prezintă companiile „deţinute sau controlate de străini care nu pot fi trase la răspundere sau nu sunt transparente”, dând exemplul concret al companiei chineze Huawei, despre care afirmă că „a fost pusă sub acuzare săptămâna trecută în Statele Unite pentru diferite acţiuni precum furtul de tehnologie de la concurenţii săi, obţinând beneficii clare de pe urma muncii de cercetare şi a activităţii altor companii”.

"Nicio afacere nu poate concura în condiţii de joc inechitabil cu un competitor care fură inovaţiile altora şi apoi îşi reduce preţurile. Acest model de afaceri distruge concurenţa şi subjugă oamenii unui monopol. Mai mult, Huawei este un pericol pentru securitatea naţională a fiecărei ţări care foloseşte dispozitive electronice. Toate informaţiile colectate devin cu uşurinţă disponibile şi sunt transmise guvernului comunist chinez.

Poporul român ştie prea bine cum este să trăieşti într-un regim comunist care spionează fiecare persoană în fiecare zi, în fiecare oră, în fiecare minut, în fiecare secundă, peste tot. Doar spune nu! Huawei este o cale greşită. Pentru a realiza o creştere economică, România trebuie să asigure un sistem judiciar şi penal de încredere şi transparent. Nu numai că modificările anterioare, concepute cu intenţii greşite şi menite să relaxeze legislaţia criminal, trebuie să fie redresate, dar şi aplicarea completă, promptă, corectă şi constantă a legilor existente trebuie să fie, de asemenea, o prioritate. Infractorii nu ar trebui să aibă capacitatea de a păstra câştiguri obţinute ilicit. Elitele, baronii corupţi şi conexiunile politice nu ar trebui să reprezinte un refugiu. Statele Unite s-au angajat să ajute România să scape de flagelul corupţiei şi de durerosul trafic de persoane”, a adăugat diplomatul american.

În finalul discursului său, ambasadorul SUA la Bucureşti şi-a exprimat mândria că "poporul român nu are un prieten mai bun decât poporul american”.

Puteţi citi discursul integral al lui Adrian Zuckerman aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne