Tensiuni în USR-PLUS. Mihai Goţiu, contestat de unii dintre colegii de partid. I se cere demisia

Mihai Gotiu
Mihai Gotiu (Epoch Times România)

Vestea că fostul senator Mihai Goţiu ar putea ajunge secretar de stat la Ministerul Mediului i-a nemulţumit pe unii dintre colegii săi de partid. Potrivit Digi24, 308 membri USR-PLUS au semnat o scrisoare publică prin care îi cer demisia lui Goţiu din toate funcţiile deţinute în partid şi din partid.

Semnatarii scrisorii susţin că recunoscutul activist în protejarea pădurilor şi a mediului „nu are cunoştinţele necesare pentru asemenea funcţie, dar că are pretenţia de a ciuguli din munca membrilor pe care a călcat-o în picioare timp de 2 ani de zile”.

"Timp de 2 ani, domnul Goţiu a lovit în permanenţă (prin comunicarea sa internă şi cea externă) în munca membrilor prin atacuri murdare, mincinoase şi calomniatoare la adresa USR PLUS, la membrii USR şi PLUS, la fuziune, la guvernare, erodând mult încrederea electoratului în USR PLUS. Noi, membri simpli, am asistat cum munca noastră este distrusă de un om doar din dorinţa de a obţine funcţii personale. Dar este de ajuns, nu putem rămâne pasibili”, se arată în documentul citat.

Contactat de jurnaliştii de la Digi24, Goţiu a declarat că „aşa au înţeles unii colegi să ducă o competiţie internă, într-un moment în care mi-am depus candidatura pentru numirea pentru conducerea Gărzii Naţionale de Mediu”.

"Despre cât de mult ar fi 'afectat' activitatea mea USR stau dovadă, la orice căutare pe Google, sute şi mii de link-uri despre implicarea mea în domeniul mediului şi despre tot ce a însemnat un mandat în care am fost”, a adăugat fostul parlamentar USR.

Reamintim că Mihai Goţiu a fost una dintre cele mai active voci pe tema protecţiei mediului. De atlfel, Goţiu a şi iniţiat proiecte de lege pe acest domeniu. La ultimele alegeri parlamentare, Goţiu nu a mai prins însă loc eligibil pentru Parlament. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi cu alţi cunoscuţi şi apreciaţi parlamentari, precum Florina Presadă şi Vlad Alexandrescu. La momentul respectiv, în rândurile membrilor USR-PLUS a circulat informaţia că aceştia au fost traşi pe linie moartă pentru că au fost critici la adresa echipei Barna.