Tenis: Zgura albastră de la Madrid este în continuare ţinta criticilor jucătorilor

După intrarea în competiţie la turneul de tenis Masters 1000 de la Madrid, numeroşi jucători şi-au exprimat marţi criticile referitoare la zgura albastră pe care se desfăşoară partidele. Rafael Nadal consideră că această modificare "nu aduce nimic tenisului şi nici jucătorilor. O singură persoană are de câştigat: patronul turneului", referindu-se la românul Ion Ţiriac.
Zgura albastră de la Madrid continuă să fie ţinta criticilor jucătorilor. (JAVIER SORIANO / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
09.05.2012

După intrarea în competiţie la turneul de tenis Masters 1000 de la Madrid, numeroşi jucători şi-au exprimat marţi criticile referitoare la zgura albastră pe care se desfăşoară partidele, cel mai virulent fiind numărul 1 mondial, Novak Djokovic.

 

"Acesta nu este tenis, fie am nevoie de ghete de fotbal, fie trebuie să iau lecţii pentru a juca pe această suprafaţă", a declarat jucătorul sârb, care s-a impus cu dificultate în faţa spaniolului Daniel Gimeno-Traver (6-2, 2-6, 6-3).

"Eu nu găsesc cuvintele potrivite pentru a descrie această suprafaţă. Este cu adevărat dificil de jucat în acest mod pe un teren central. Nu putem schimba nimic orice ar fi anul acesta, dar primele impresii nu sunt deloc bune", a adăugat Djokovic.

"Când aluneci pe zgura roşie simţi momentul în care te opreşti. Aici, continui să aluneci", a explicat deţinătorul titlului, precizând că majoritatea jucătorilor îi împărtăşesc opinia. Printre aceştia, francezul Gilles Simon, care a apreciat că terenurile madrilene sunt "cele mai proaste din sezonul pe zgură".

"Nu mă simt deloc bine pe această suprafaţă. Era cât pe ce să fac o entorsă la antrenament. Cred că erau alte priorităţi decât să le facem albastre. Trebuia doar să le facem mai bune", a precizat francezul.

Şi Rafael Nadal a criticat această modificare, considerând "că nu aduce nimic tenisului şi nici jucătorilor. O singură persoană are de câştigat: patronul turneului", referindu-se la românul Ion Ţiriac.

 

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor