Tenis: WTA - Andrea Petkovic, accidentată, spune adio turneelor de la Roland Garros, Wimbledon şi JO

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, nr. 12 mondial, a căzut în timpul meciului cu nr. 1 mondial, belarusa Victoria Azarenka, din turnul 2 al turneului de la Stuttgart, suferind o ruptură de ligamente la glezna dreaptă, 26 apr 2012. (THOMAS KIENZLE / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
27.04.2012

Jucătoarea germană de tenis Andrea Petkovic, nr. 12 mondial, a suferit o ruptură de ligamente la glezna dreaptă şi va fi absentă cel puţin trei luni, potrivit ultimelor analize medicale efectuate vineri, la un spital din Stuttgart.

Această accidentare (două ligamente rupte şi unul afectat) va necesita probabil o operaţie, ceea ce înseamnă că Petkovic va spune adio turneelor de la Roland Garros şi Wimbleon şi, probabil, turneului olimpic de la Londra.

"Va trebui să o iau de la zero", a declarat Petkovic, vineri, a doua zi după abandonul său în meciul cu nr. 1 mondial, belarusa Victoria Azarenka (2-6, 4-4), în turnul 2 al turneului de la Stuttgart.

"Am mai avut de două ori de luptat cu accidentările, o voi face şi a treia oară", a adăugat nr. 1 german, care tocmai revenise după o accidentare la spate, care a ţinut-o departe de terenul de tenis după forfaitul pentru Openul Australiei.

Petkovic (24 ani) a mai fost victima unei rupturi de ligamente încrucişate la genunchiul stâng în 2008.

În acest sezon, ea a revenit în competiţie în weekend-ul trecut, cu ocazia barajului Fed Cup, pe care Germania l-a pierdut în faţa Australiei (2-3) la Stuttgart.

În sezonul trecut, ea a atins sferturile de finală în Australia, la Paris şi la US Open, precum şi turul 3 la Wimbledon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor