Tenis: Spaniolul Juan Carlos Ferrero, în tribune la BCR Ladies Open România 2012

Tenismanul spaniol Juan Carlos Ferrero, fost număr unu mondial, este unul dintre oaspeţii de seamă la turneul BCR Ladies Open România 2012, care are loc la Arenele BNR din Capitală, şi a venit la competiţia de 100.000 de dolari pentru a fi alături de eleva sa Maria-Teresa Torro-Flor, după cum a declarat pe site-ul oficial al competiţiei.
Spaniolul Juan-Carlos Ferrero. (Julian Finney / Getty Images)
Epoch Times România
18.07.2012

Tenismanul spaniol Juan Carlos Ferrero, fost număr unu mondial, este unul dintre oaspeţii de seamă la turneul BCR Ladies Open România 2012, care are loc la Arenele BNR din Capitală, şi a venit la competiţia de 100.000 de dolari pentru a fi alături de eleva sa Maria-Teresa Torro-Flor, după cum a declarat pe site-ul oficial al competiţiei.

Ferrero, campion la Roland Garros în 2003, a profitat că nu a avut niciun turneu săptămâna aceasta şi a venit la Bucureşti pentru a o urmări pe Maria-Teresa. "N-am participat la foarte multe turnee de fete, dar cred că acesta de la Bucureşti reuneşte condiţii foarte bune pentru jucătoare. Sunt multe terenuri de antrenament, distanţele de parcurs în bază sunt destul de scurte, mâncarea e bună şi cred că aceste lucruri sunt cele care le pot face pe jucătoare să-şi dorească să revină şi anul următor. Cel mai mult contează ca turneul să fie organizat bine, ca jucătorii să se simtă confortabil, şi cred că asta este din plin la acest turneu", a afirmat Ferrero.

Tenismanul iberic a mai fost în România în 1998, când a participat la turneul ATP care purta tot numele de BCR Open România. "Îmi place Bucureştiul şi încerc să mă bucur cât mai mult de tot ce se întâmplă", a spus Ferrero.

Juan Carlos Ferrero, aflat de 15 ani în circuitul profesionist, consideră că tenisul s-a schimbat faţă de începuturile carierei sale, "se joacă mult mai rapid, jucătorii sunt mai puternici fizic, mai rezistenţi, turneele s-au îmbunătăţit, aşa că sper ca circuitul să meargă din ce în ce mai bine".

Ferrero a precizat că va juca până la finalul acestui an, iar apoi va vedea cum se simte din punct de vedere fizic şi ce clasament va avea: "Toate astea trebuie puse în balanţă la final de sezon şi apoi o să vedem ce se întâmplă". Jucătorul spaniol a mai spus că "după o carieră atât de îndelungată, devine complicat să-ţi păstrezi aceeaşi dorinţă în fiecare zi, dar, la final de an o să văd. Încă mai am câteva turnee de jucat".

Pentru eleva sa, Ferrero are următorul sfat: "Să încerce să se bucure cât mai mult de această viaţă. Sunt multe momente în care nu ai timp pentru nimic altceva şi ce contează e doar tenis, tenis, tenis, iar asta, pentru mental, e destul de dur. Aşa că îi spun tot timpul să joace şi să se bucure cât mai mult posibil, să înveţe tot ce poate din această viaţă care este atât de frumoasă, pentru că sunt lucruri care îi vor fi de mare folos în momentul în care nu va mai juca".

Juan Carlos Ferrero a mărturisit că şi-ar dori ca după încheierea carierei de jucător să fie căpitanul echipei de Cupa Davis a Spaniei.

Ferrero are 32 de ani şi ocupă în prezent locul 56 în clasamentul ATP, iar palmaresul său cuprinde 18 turnee câştigate, ultimul anul trecut la Stuttgart.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor