Tenis - Irina Begu: „Sper să îmi apăr titlul cucerit în 2011” la BCR Ladies Open România

Jucătoarea română de tenis, Irina Camelia Begu. (ALFREDO ESTRELLA / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.06.2012

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a declarat vineri că doreşte să îşi apere titlul cucerit în anul 2011 la BCR Ladies Open România, cu prilejul ediţiei 2012, care va avea loc în perioada 16-22 iulie, la Arenele BNR din Bucureşti.

"În primul rând mă bucur mult să pot juca acasă, la Bucureşti. Sper să îmi apăr titlul cucerit în anul 2011. Dacă nu reuşesc eu, vreau că trofeul să rămână acasă, la o jucătoare din România", a menţionat Irina Begu.

Begu a remarcat "faptul că sunt multe jucătoare din ţara noastră care participă la turnee importante din întreaga lume. Noi nu avem o academie de tenis în România sau foarte multe condiţii de joc. Cred că noi compensăm prin ambiţie şi prin dorinţa de a ajunge cât mai sus în clasamentul mondial feminin. Acum ne încurajăm mereu una pe alta".

Alexandra Dulgheru, care vine după o accidentare de lungă durată, a spus la rândul său: "Dacă este după mine, şi mâine vreau să intru în terenul de joc. Fiecărui sportiv îi lipseşte mult locul de muncă după o pauză mai lungă. Eu am răbdare, iar cel mai important lucru este să iau fazele pas cu pas. Dacă tot am făcut această operaţie, acum nu este cazul să mă grăbesc să intru pe teren. M-am chinuit destul de mult timp cu aceste accidentări. Acum nu mă interesează decât sănătatea. Am avut mari dureri la genunchi. Mă simţeam ca un om bătrân. Acum sunt mulţumită de cum decurge recuperarea. Nu ştiu când revin, doctorul stabileşte această dată. Sper să fie cât mai curând. Iar în momentul de faţă chiar mă simt bine".

Raluca Olaru a declarat pentru AGERPRES că "dorinţa cea mai mare este să câştig turneul. Anul trecut, în 2011, am pierdut încă din primul tur, am avut parte de un tablou mai greu. Acum, important este să mă simt bine, publicul să se bucure de ceea ce fac eu pe teren. Desigur, îmi doresc şi să obţin un rezultat cât mai bun la competiţia din luna iulie 2012, de la Arenele BNR".

"Vreau să joc cât mai bine, să fac un rezultat cât mai bun, desigur. Apoi vreau să fiu privită de părinţi, familia mea, de prieteni ca prestând cel mai bun tenis al meu, pentru că sunt o bună jucătoare de tenis", a declarat la rândul său Alexandra Cadanţu.

Turneul BCR Ladies Open România este organizat de Federaţia Română de Tenis şi Media Production Group (MPG), fiind dotat cu premii de 100.000 dolari, plus ospitalitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor